Uitslaande brand beschadigt een 100 jaar oude toeristenmarkt in Samut Sakhon

SAMUT SAKHON:- Een uitslaande brand gisteren heeft een 100 jaar oude markt aan het water in het district Ban Phaeo in de provincie Samut Sakhon flink verwoest, doch met hulp van functionarissen en de lokale bevolking kon een totale vernietiging voorkomen worden.

De brand werd gisteravond om 21.00 uur gemeld bij de afdeling Rampenpreventie en -bestrijding. De 100 jaar oude houten markt ligt in de “donkerrode zone” met avondklokcontrolemaatregelen, wat enige belemmering bij brandweerlieden en vrijwillige reddingsteams veroorzaakte die de brandhaard zou snel mogelijk wilde bereiken.

De gouverneur van Samut Sakhon, Weerasak Wijitsaengsri, zei dat de brand in een half uur onder controle was met constante waternevel in het hele gebied.

Jammer genoeg raakte méér dan 10 woningen beschadigd, maar gelukkig raakte niemand gewond nadat de lokale bevolking veilig naar de vergaderzaal van Ban Phaeo was geëvacueerd.

Het vuur werd door de autoriteiten geblust met hulp van het Ban Phaeo-bootteam dat waterpompen op hun boten gebruikte om water uit het kanaal te spuiten, aangezien grote brandweerwagens de plaats van het ongeval niet konden bereiken.

De 100 jaar oude markt aan het water in de buurt van het Damneon Saduak-kanaal herbergt een oude gemeenschap die veel toeristen trekt, terwijl lokale verkopers zelfgemaakte producten uit het dagelijkse leven verkopen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!