Uit politiebureau van Surat Thani ontsnapt paar, 1270 kilometer verder in de Isaan gearresteerd!

~IEMAND IN DE TANG NEMEN~
(Iemand in zijn macht hebben)

SURAT THANI:- Een echtpaar dat in deze zuidelijke provincie aan de politie was ontsnapt, werd kreeg gisteren in Nong Khai de boeien aangeklikt nadat ze meer dan duizend kilometer hadden afgelegd op drie gestolen motorfietsen.

Majoor Thepsingha Thepluen, de hoofdrechercheur van het politiebureau van Tha Chang, zei dat Patikarn Thongnongsuan en zijn vrouw, Kannikar Riewthongchum, in een resort in het Phon Phisai-district van Nong Khai werden gearresteerd, men dacht dat ze van plan waren de grens over te steken naar Laos.

De arrestatie maakte een einde aan een jacht van een week op het paar nadat ze op 24 februari in de kleine uurtjes uit de gevangenis waren ontsnapt op het politiebureau van Tha Chang. Hun escapade besloeg 1.270 kilometer en omvatte drie gestolen motoren en één ongeval onderweg.

Khun Patikarn, 22, en khun Kannikar, 36, werden tussen 19 en 22 februari gearresteerd voor het stelen van een motorfiets en para-rubberen lakens voordat ze werden opgepakt en naar de politiecellen werden gestuurd.

Op 24 februari slaagde het paar erin om de deur van hun cel te ontgrendelen en een motor te stelen die geparkeerd stond op het politiebureau.  Hiermee reden ze naar het Thap Sakae-district van Prachuap Khiri Khan, waar ze overstapten op een andere gestolen motorfiets en op weg waren naar Nong Khai.

 In het district Nakhon Ratchasima in Kong hadden ze donderdag een ongeluk waarbij een been van de vrouw gebroken werd.  Ze werd naar Maharat Nakhon Ratchasima in het Muang-district gestuurd voor behandeling door reddingswerkers die niet wisten dat de twee gezocht werden op basis van een arrestatiebevel uitgevaardigd door de Chiya Provinciale Rechtbank na de ontsnapping uit de gevangenis.

 Op de parkeerplaats van het ziekenhuis stalen ze een andere motorfiets en karden ermee naar Nong Khai.

Kolonel Samrit Charoenpakdi, de hoofdcommissaris van het politiebureau Tha Chang, zei dat de khun Patikarn een expert was in het “kraken” van sloten, een vaardigheid die hij eerder in de gevangenis had geleerd.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Supapong Chaolan
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: siamrath.co.th

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!