Uit onderzoek blijkt dat de meeste Thais niet happy zijn met latere sluitingstijden van uitgaansgelegenheden

BANGKOK:- Volgens de bevindingen van de recente Nida Poll-enquête verzetten de meeste Thaise burgers zich tegen het idee van de regering om de sluitingstijden van het nachtleven van het land te verlengen van 2 uur tot 4 uur.

Het onderzoek, uitgevoerd door het nationaal instituut voor ontwikkelingsadministratie, bekend als Nida Poll, vond vorige week plaats. De bevindingen zijn gebaseerd op telefonische interviews met 1,310 Thaise mensen in het hele land, van 20 jaar en ouder, die verschillende opleidingsniveaus, beroepen en inkomens vertegenwoordigen.

Het onderzoek was bedoeld om de mening van Thaise mensen over het plan van het ministerie van Binnenlandse Zaken om de wettelijke sluitingstijden van uitgaansgelegenheden met twee uur te verlengen, zodat ze tot 4 uur open kunnen zijn, in een poging de economie te stimuleren.

Uit het onderzoek, dat op 22 oktober werd gepubliceerd, bleek dat ongeveer 41.76% van de 1,310 respondenten van mening was dat uitgaansgelegenheden zich aan de bestaande sluitingstijd van 2 uur moesten houden, omdat het niet te laat in de nacht is. Omgekeerd zei slechts 23.66% dat ze tot 4 uur open zouden moeten blijven, maar alleen in gebieden die populair zijn bij toeristen.

Van de respondenten geeft echter een kleine meerderheid, namelijk 55.65%, aan nog nooit een uitgaansgelegenheid te hebben bezocht, terwijl de rest aangeeft dit in het verleden wel eens te hebben gedaan.

Op de vraag of ze geloofden dat het verlengen van de openingstijden van uitgaansgelegenheden de inkomsten uit toerisme tijdens de economische neergang zou vergroten, uitte 54.43% van alle respondenten twijfel, terwijl 44.27% geloofde dat dit wel het geval zou zijn. De overige 1.30% had geen mening of was niet geïnteresseerd.

Olleke Bolleke in Bangkok 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!