Tweede geval van apenpokken gevonden, dit keer in Bangkok

BANGKOK:-Het ministerie van Volksgezondheid meldde gisteren het tweede geval van apenpokken in Thailand, een man die met 10 andere mensen in Bangkok woonde.

De Minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul zei dat de besmette persoon een 47-jarige was die op 12 juli hoge koorts, pijn en blaren op het lichaam kreeg en momenteel wordt behandeld in het Vajira-ziekenhuis.

Het resultaat van laboratoriumtests van het departement Medische Wetenschappen bevestigde dat hij inderdaad besmet was met apenpokken, zei de minister.

De man vertelde de gezondheidsautoriteiten dat hij seks had gehad met buitenlandse mannen, voegde hij eraan toe.

 Dr. Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van de afdeling Ziektebestrijding, zei dat 10 mensen die in hetzelfde huis woonden, als een risicogroep werden beschouwd.  Ze moesten laboratoriumtests ondergaan en de gezondheidsautoriteiten wachtten op de resultaten.

De medewerkers van de gezondheidsdienst proberen nu andere mensen te vinden die in nauw contact stonden met de patiënt, zei hij.

Het eerste geval van apenpokken in Thailand was een Nigeriaanse man die momenteel onder behandeling is in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!