Twee politieagenten gearresteerd wegens vermeende betrokkenheid bij ontvoering in Bangkok

~HOE DICHTER BIJ ROME, HOE SLECHTER DE CHRISTENEN~
(Hoog in functie is geen garantie voor juist handelen)

BANGKOK:- Twee hooggeplaatste politieagenten in Bangkok zijn gearresteerd wegens vermeende betrokkenheid bij de ontvoering van een 60-jarige Taiwanese zakenman voor een losgeld van 3 miljoen dollar.  Volgens de politie is de man op klaarlichte dag ontvoerd vanuit een restaurant in de wijk Thong Lor vanwege een mislukte zakelijke deal van rubberen handschoenen.

Het incident vond 28 maart in Bangkok plaats, waarbij de 60-jarige Wen Yu Chung werd aangevallen en weggesleept uit het restaurant. De gehele ontvoering was vastgelegd op bewakingscamerabeelden.  Op de video waren agenten in uniform te zien en hielpen de man niet.  

De politie heeft in deze zaak al eerder 2 Amerikaanse mannen gearresteerd, naar verluidt voormalige Amerikaanse mariniers, een andere hoge Thaise politieagent en een Thaise man.  Volgens berichten zijn ze op borgtocht vrijgelaten.

De mannen hadden elkaar ontmoet in het L’Oliva-restaurant aan Sukhumvit Road om hun onenigheid over de aankoop van chirurgische handschoenen op te lossen.  Wen had blijkbaar voor 93 miljoen baht of ongeveer 2,95 miljoen dollar aan rubberen handschoenen verkocht, maar de kwaliteit van de handschoenen was veel lager dan verwacht.

De familie van Wen zegt dat de vermeende ontvoerders 3 miljoen dollar aan losgeld geeist hadden.  Het is niet bekend hoe lang mr. Wen gegijzeld is geweest, doch persbureau Reuters schreef dat de vermeende ontvoerders mr. Wen bij een ziekenhuis hadden afgezet nadat de familie contact had opgenomen met de politie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: file photos 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Dailynews.th

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!