Twee buitenlanders op Koh Samui gearresteerd na de bewoners getreiterd te hebben met hun abnormale rijgedrag

KOH SAMUI:- Er was onrust uit op het doorgaans vredige eiland Koh Samui toen twee buitenlanders de weg die naar Choengmon Beach leidde, in hun persoonlijk race circuit veranderden. Uitgerust met brullende grote motoren en een uitdagende  houding, wekten hun ontwrichtende capriolen al snel de woede van de lokale bevolking.

Bewoners, die in de noordoostelijke hoek van het eiland woonden, dienden aanvankelijk een klacht in bij het politiebureau van Bophut. De namen van de overtredende toeristen zijn niet bekendgemaakt.

De gemeenschap beschuldigde het duo ervan openbare overlast te veroorzaken door met hoge snelheid op hun buitensporig luide motoren te rijden en zo’n tien keer per dag door het gebied te scheuren. Bovendien beweerden de lokale bewoners dat de toeristen een potentiële bedreiging voor de openbare veiligheid vormden.

Ondanks hun frustraties had de politie concreet bewijs van de flagrante overtredingen nodig om actie te kunnen ondernemen. De vastberaden bewoners gingen de uitdaging aan en legden de luidruchtige vakantiegangers op video vast. Op de beelden was het bijzonder aanstootgevende moment te zien waarop een van de motorrijders brutaal de middelvinger naar hen opstak.

Met dit belastende bewijsmateriaal in de hand gaf de politiechef van Bophut, politiekolonel Denduang Thingsrisook, zijn team snel de opdracht een controlepost op te zetten nabij Chaweng Beach. Het plan werkte en de mannen werden gisteravond opgepakt.

Uit onderzoek bleek dat beide motorfietsen ongeoorloofde aanpassingen hadden ondergaan en waren gehuurd bij een winkel in Phuket.

De arrestatie kreeg veel lof van de lokale gemeenschap, die de politie prees voor hun snelle en beslissende optreden in reactie op het videobewijs.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!