TINGELING ! Voormalige bajesklant ontpopt zich in Oost-Thailand tot een ijsboer, die weet hoe hij zijn clientèle moet verwennen

CHONBURI:- Een voormalige bajesklant heeft zich laten inspireren door zijn criminele verleden en heeft in deze oostelijke provincie een eigen ‘ijssalon’ onder de naam ‘Ice Cream by Thief’ genoemd, waarmee hij een een ruim inkomen genereert kort nadat hij uit de gevangenis was vrijgelaten.

Klanten stromen nu massaal toe om zijn zelfgemaakte producten te proberen, gelokt door de slimme naam en de toppings die Chatchanan gratis aanbiedt.

De voormalige gedetineerde zei dat hij minstens 5.000 baht per dag verdient in zijn winkeltje, dat zich in de buurt van de Khao Khayai-markt in het district Si Racha bevindt.

Aanvankelijk bestelde hij ijs bij een plaatselijke ijsfabriek , maar besloot toen de smaken zelf te proberen maken. Hij begon met een kraampje langs de weg, voordat hij de salon vlakbij de markt opende toen de zaken goed op gang kwamen.

Passend genoeg zijn de ijsjes van Chatchanan een koopje met 10 baht per portie. Hij maakt de deal zelfs nog leuker door klanten gratis onbeperkte toppings aan te bieden.

De humoristische – en smakelijke – marketinggimmicks werkten aantrekkelijk bij zijn postings op sociale media van klanten die als gratis virale reclame fungeerden.

Klanten kunnen er aanschuiven om vers ijs in de salon te nuttigen of mee naar huis te nemen in een doos.

Er zijn meer dan 20 zelfgemaakte smaken beschikbaar, waaronder kokosmelk, aardbei, limoen en durian. Toppings zijn onder meer maïs, kokosgelei, brood en pompoen.

Chatchanon zei dat hij nu 150 tot 200 kilo ijs per dag verkoopt, waarmee hij tussen de 5.000 en 8.000 baht verdient.

Tot zijn klanten behoren studenten, arbeiders, kinderen en beren.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!