Tijdens het Songkran is in Thailand het reizen toegestaan, maar dit jaar weer géén spetterende feesten

BANGKOK:- Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, heeft laten weten dat het reizen tijdens de Songkran-festivalvakantie van volgende maand tussen provincies om families te bezoeken is toegestaan, maar dat risicogroepen moeten een ATK-test doen voordat ze op reis gaan.

Ondertussen wordt het met water gooien en ander spetterende activiteiten voor het derde jaar op één rij verboden.

“Degenen die met openbare voertuigen reizen, moeten te allen tijde mondkapjes dragen, hun handen regelmatig wassen en geen eten of alcohol drinken in een voertuig nuttigen “, zo maakte de woordvoerder van het  CCSA, Dr. Taweesilp Visanuyothin bekend.

Na thuiskomst moeten mensen ook zeven dagen in thuisisolatie blijven om hun symptomen te controleren voordat ze anderen mensen gaan ontmoeten, voegde hij eraan toe.

Het CCSA staat wel Songkran-activiteiten toe zoals het gieten van water op Boeddhabeelden en oudere mensen, maar ook het organiseren van culturele optredens, muziekshows en processies.

 Alle evenementen moeten worden georganiseerd onder de Thai Stop Covid 2 Plus (TSC2+) en Covid Free Setting-normen, waaronder verplichte mondkapjes, screeningcontrolepunten en een limiet op het aantal deelnemers (één persoon per 4 vierkante meter).

Het verkopen of drinken van alcohol is streng verboden in activiteitengebieden.

Families die thuis een watergietactiviteit willen houden, moeten dat doen in een open en goed geventileerde ruimte, zei hij.  “Deelnemers moeten mondkapjes dragen en het delen van maaltijden vermijden.”

Dr. Taweesilp Visanuyothin drong er ook bij alle gezinsleden op aan – vooral ouderen – om zich nu volledig te laten vaccineren, om uitbraken tijdens Songkran-bijeenkomsten te voorkomen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Div. Thaise kranten

2 gedachten aan “Tijdens het Songkran is in Thailand het reizen toegestaan, maar dit jaar weer géén spetterende feesten”

  1. Dit is nu wat er gebeurt. De song krang om zeep helpen met hen gezeik. alles mag doorgaan maar oei oei de songkrang pas op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!