Tijdens het 3 maanden durende paarseizoen is de netvisserij in Andamanse Zee verboden 

THAILAND:- Het jaarlijkse visserijverbod van drie maanden is gisteren voor de kust van Phuket, Phang Nga, Krabi en tot aan Trang aan de Andaman-kust opgelegd. Het vissen met netten is tot 30 juni verboden in de gebieden om de visbestanden zich te laten herstellen.

Het verbod heeft betrekking op een gebied van 4.696 vierkante kilometer van Kaap Panwa in de provincie Phuket tot Laem Yong Star in de provincie Trang.

Het ministerie van Visserij zei dat het verbod van drie maanden op het gebruik van gaasnetten is ingesteld om het paaiseizoen van de Andaman te beschermen.  Het paaiseizoen piekt in juni met een gemiddelde dichtheid van 5.161 vissen per 1.000 kubieke meter water.

Statistieken hebben aangetoond dat eerdere verbodsbepalingen succesvol zijn geweest, waarbij de jaarlijkse vangst in de Andaman gestaag toenam van 207.236 ton in 2017 tot 388.022 ton in 2021, zo verklaarde de directeur van het Visserijdepartement, Khun Chalermchai Suwanrak.  

“De makreel, een economisch belangrijke vis in de Andamanse Zee, heeft een aanzienlijke stijging van de jaarlijkse vangsten gezien, van 3.602 ton in 2017 tot 12.267 ton in 2021″, zo vertelde hij.

De gesloten visserij zou worden gepatrouilleerd door een vloot van zes boten van het Visserijdepartement.  Elke vissersboot die wordt betrapt op het overtreden van het verbod, riskeert arrestatie en een boete van 50.000 baht of vijf keer de waarde van hun vangst, afhankelijk van wat hoger is, aldus Chalermchai.

“We zullen ook 620.000 jonge vissen vrijlaten om de Andamanse Zee te helpen herbevolken”, voegde hij eraan toe.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!