Tijdens de kerstdagen is de Art Gallery en één Cafe in Jomtien door de politie overvallen voor het houden van één nachtelijk kerstfeest

PATTAYA:- Een kunstgalerie en café in groot Pattaya zij door de politie tijdens het kerstweekend, kort na middernacht overvallen, nadat het naar verluidt laat op de avond kerstfeest had georganiseerd met meer dan 100 klanten en in feite een uitgaansgelegenheid was, iets wat in strijd it met de bevelen van het Provinciaal Comité voor Overdraagbare Ziekten.

Officieel zijn alle uitgaansgelegenheden in het hele land wettelijk gesloten, net als bars en soortgelijke locaties vanwege Covid-19-regels, zo merkt uw nieuwsbeer op, maar in  werkelijkheid zijn velen horecagelegenheden van opzet veranderd en profileren zich als een restaurant of zelfs kunstgalerijen om open te blijven.

De politie can Pattaya arriveerde rond 01:46 uur in het Ma Ha Na Cafe in Jomtien bij Soi 9.  Dit nadat het patrouilleren door de politie vanuit een zaal luide muziek werd gehoord.

Bij aankomst werden naar verluidt meer dan 100 Thaise en buitenlandse klanten gezien die zich verzamelden en dansten samen met luide muziek zonder sociale afstand te nemen, maskers te dragen of zichzelf goed te beschermen tegen het virus.  Veel klanten vluchtten naar verluidt door een achterdeur van de locatie nadat ze de wetshandhavers hadden opgemerkt, uit angst voor mogelijke repercussies, hoewel de politie van Pattaya zei dat de klanten niet hun zorg waren, maar de eigenaar van het horecabedrijf zelf

Er werd echter naar verluidt wel een elektronische sigaret in de bezittingen van een Thaise klant aangetroffen zodat deze wel het “bokkie” was. U moet weten dat Thailand enkele van de strengste anti-vapingwetten ter wereld heeft, met boetes die hoger zijn dan bij veel andere overtredingen.

Een eigenaar van één horecabedrijf presenteerde zich vervolgens aan de functionarissen en gaf naar verluidt toe dat hij wist dat hij de wet overtrad door nachtelijke bijeenkomsten te organiseren, maar er waren gisteravond meer klanten voor de kerstviering gekomen dan verwacht, het feest afblazen zou een optie geweest kunnen zijn, maar nu konden ze eindelijk wat geld verdienen om de schuldente betalen die tijdens de lange bedrijfssluiting zijn ontstaan.

Locaties zoals restaurants met alcoholische dranken of kunstgalerijen, zelfs als er kerstevenementen worden gehouden, moeten om 23:00 uur worden gesloten.  volgens de huidige Chonburi-bevelen, voegde de politie eraan toe.

 Aanvankelijk werd de vermeende eigenaar, die door de Thaise politie niet bij de pers was genoemd, aangeklaagd voor het illegaal exploiteren van een servicefaciliteit, het verkopen van alcoholische dranken gedurende de gespecificeerde tijd en het overtreden van het bevel van het Communautaire Ziektebestrijdingscomité van Chonburi.  De eigenaar werd wel beschreven als volledig meewerkend door de politie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!