Tientallen krokodillen weten tijdens de hevige regen en overstromingen in Trat uit een krokodillenboerderij te ontsnappen

~DE KUIERLATTEN NEMEN~
(Ervandoor gaan)

TRAT:- Gisteren zijn er in de zuidelijke provincie Trat tientallen krokodillen bij hevige regen en plotselinge overstromingen uit een krokodillenboerderij  ontsnapt.

De regen kletterde gisteren drie uur achtereen door in het Klongyai-district, wat een plotselinge overstroming veroorzaakte van het Banthat-gebergte naar kleine dorpen in het Klong Yai-gebied.

Tientallen krokodillen wisten uit de krokodillenboerderij ontsnappen doordat door ondergelopen sloot in de buurt het gebied konden inzwemmen.  De lokale bevolking zag sommigen van hen over lokale wegen en door dorpen rond kuieren voordat ze de eigenaar van de boerderij, khun Pirom Kannak, van deze ontsnapping op de hoogte stelde.

Ondertussen werden reddingswerkers op de hoogte gebracht van een gewonde krokodil die werd gevonden nadat hij was aangereden door een auto en naar een dierenarts was gebracht voor medische hulp.

Minstens twintig van de krokodillen werden gevangen en teruggebracht naar de boerderij, wat ongeveer drie uur duurde.  21 van hen zijn echter nog steeds op vrije voeten vanaf deze avond en omwonenden werd gevraagd op de hoogte te zijn van de situatie terwijl de zoektocht voortduurde.

Khu Pirom vertelde tegen de lokale pers: “Deze krokodillen zouden naar een grotere boerderij in de omgeving van Bangkok worden gestuurd, maar vanwege Covid-19-beperkingen is de boerderij in Bangkok ze nog niet komen ophalen, daarbij verwijzend naar sluitingsmaatregelen.  ”

 “Deze krokodillen worden voor 10.000 baht tot 20.000 baht per stuk verkocht aan de boerderij in Bangkok en zijn zeer waardevol voor mij en mijn boerderij.”  Zo verklaarde Pirom.

 De zoektocht naar de vermiste krokodillen wordt vandaag  voortgezet met professionele dierenverzorgers, aldus Pirom.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: posttoday  
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: posttoday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!