Tien vrijgelaten Thaise gijzelaars worden in een Israëlisch ziekenhuis medisch gecheckt

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag de namen bekendgemaakt van tien Thaise staatsburgers die in de Gazastrook zijn gegijzeld door de Palestijnse groepering Hamas en die vrijdag zijn vrijgelaten op grond van een staakt-het-vuren.

Het ministerie verduidelijkte dat Hamas 10 had vrijgelaten, en niet 12 Thaise gijzelaars zoals eerder aangekondigd.

Het ministerie zei dat functionarissen van de Koninklijke Thaise ambassade in Tel Aviv vrijdag de vrijgelaten Thaise gijzelaars in het Shamir Medical Center Hospital (Assaf Harofeh) hebben bezocht terwijl ze door het medische team werden behandeld.

De ambassade zei dat ze hun familieleden in Thailand op de hoogte had gesteld van hun vrijlating en dat ze de gezondheid van de vrijgelaten gijzelaars in het ziekenhuis in de gaten hield, waar ze 48 uur moeten verblijven.

Tijdens hun verblijf zouden de vrijgelaten gijzelaars worden geëvalueerd door Thaissprekende psychologen en maatschappelijk werkers, aldus de ambassade.

Het ministerie voegde eraan toe dat onder de tien vrijgelaten Thaise gijzelaars er vier waren van wie nooit door de Israëlische autoriteiten was bevestigd dat ze gegijzeld waren. Het ministerie schatte dat er nog steeds twintig Thais in Gaza werden vastgehouden. Eerdere rapporten hadden gezegd dat Israël in totaal 26 Thais had bevestigd als gegijzeld door Hamas.

Het ministerie beloofde te blijven werken aan de vrijlating van de rest van de Thaise gijzelaars, terwijl het de verbonden partijen bedankte voor hun steun aan de onderhandelingen met Hamas, waaronder de regeringen van Qatar, Israël, Egypte, Iran, Maleisië en het Internationale Rode Kruis Comité.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!