Tien Thaise bemanningsleden gered nadat hun containerschip in de Golf van Thailand naar de kelder zonk

GOLF VAN THAILAND:– Een Thais vrachtschip werd deze week getroffen door stormachtig weer en zonk in de Golf van Thailand. De 63-jarige kapitein van het containervrachtschip ‘Chiang Laan’,  Khun Sophon Wanthong, deed een noodoproep naar het centrum voor operaties van het eerste commando van de marinezone meldt dat het schip, met aan boord negen Thaise bemanningsleden, te maken kreeg met zware golven en wind, resulterend in lekkage en uiteindelijk nabij Rong Island in Cambodja zonk.

Het centrum voor operaties van het eerste commando van de marinezone coördineerde snel met de Cambodjaanse autoriteiten en stuurde een snel reagerend tactisch veiligheidsvaartuig vanaf de voorste basis op Koh Prieb om de tien Thaise bemanningsleden te redden die op reddingsvlotten waren gestrand. Tegelijkertijd gaf gouverneur Mang Sinet van Preah Sihanouk opdracht aan medische teams en ambulances om paraat te staan.

Op de foto hierboven is de Chiang Laan afgebeeld vóór het incident, terwijl hieronder containers in de zee te zien zijn na het zinken van het schip.

Bij de reddingsoperatie werden met succes alle tien bemanningsleden opgehaald, die vervolgens aan land werden gebracht naar een toeristische pier in de provincie Preah Sihanouk. Medisch personeel voerde gezondheidscontroles uit en verleende eerste hulp aan de overlevenden. 

Thailand uitte zijn dankbaarheid voor de snelle en uitgebreide steun van Cambodja, en onderstreepte het belang van internationale samenwerking bij het waarborgen van de veiligheid en het welzijn van zeevarenden.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: พัทยาเมล

Eén gedachte over “Tien Thaise bemanningsleden gered nadat hun containerschip in de Golf van Thailand naar de kelder zonk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!