Thaise vrouw in Cha Am verandert haar huis in à-la-carterestaurant en verkoopt nu pad kapraow voor slechts 20 baht

CHA AM:- Alsof de impact van Covid19 pandemie niet erg genoeg is de recente stijging van de varkensvleesprijzen lijkt het laatste problem die restauranteurs in Thailand het hoofd moeten bieden. Maar een vrouw in Cha Am probeert er het beste te maken ondanks de slechte situatie.

Khun Wassana Plattong, een medewerkster van het Regent Hotel, heeft haar huis omgetoverd tot een à-la-carterestaurant en verkoopt roergebakken varkensvleesbasilicum (Kapraow) met rijst voor slechts 20 baht per portie.

Het restaurant is in het weekend open omdat ze dat met haar baan in het hotel kan combineren.

Khun Wassana, die al 30 jaar in de hotelindustrie werkt, vertel hoe ze aanvankelijk het restaurant Baan Na Hom Klin in Cha-am opende, als een manier om haar inkomen aan te vullen en extra financiële steun te bieden aan haar familie tijdens de pandemie.

Wassana zei dat ze klanten wilde lokken door een heerlijk maar zeer betaalbaar eten aan te bieden als een manier om andere mensen in de gemeenschap te ondersteunen die mogelijk getroffen zijn door de pandemie.

Ze besloot gerechten te verkopen zoals roergebakken basilicum met varkensvlees of kip en rijst voor slechts baht, plus 5 baht extra voor een ei!

Wassana onthulde hoe ze de kosten laag kan houden omdat ze veel van de ingrediënten, zoals chilipepers, rijst, basilicum en kokosnoten, in haar eigen tuin verbouwt.

Volgens haar is er geen gebrek aan klanten.

Wassana vertelde dat door het aanbod van klanten, zij zelfs een aantal kenmerkende Thaise gerechten en een speciaal menu heeft met gerechten als makreel en garnalenpasta, gebakken rijst, geroerbakte basilicum van zeevruchten en zelfs een smoothiemenu op haar menukaart kon zetten.

Ondanks de recente piek in de varkensvleesprijzen, liet Wassana weten dat ze niet van plan is haar prijzen te verhogen.

Baan Na Hom Klin Cha-am is elke zaterdag en zondag geopend van 9.00 – 20.00 uur.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Huahintoday
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand 
Bron: Huahintoday.com

Eén gedachte over “Thaise vrouw in Cha Am verandert haar huis in à-la-carterestaurant en verkoopt nu pad kapraow voor slechts 20 baht”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!