Thaise verslaggeefster door aan de obesitas lijdende aap ‘Godzilla’ gebeten, nu zwaar ziek van mysterieuze ziekte

~IN DE AAP GELOGEERD ZIJN~
(In een vervelende positie geraakt zijn)

BANGKOK:- Thaise doktoren hebben hun bezorgdheid geuit over de toestand van een verslaggever die werd gebeten door “Godzilla”, een zwaarlijvige makaak die op internet een ster werd nadat hij vorige week door de Thaise autoriteiten bij zijn eigenaar was weggehaald.

De aap werd door de eigenaar op een markt in de wijk Minburi in Bangkok gehouden, waar hij tot meer dan 20 kilogram in gewicht explosief steeg nadat hij door voorbijgangers met junkfood werd gevoerd.  Een gemiddelde volwassen makaak weegt slechts 10 kilo. 

Het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation (DNP) besloot afgelopen donderdag (25 maart) Godzilla van de eigenaar in beslag te nemen, bang dat de primaat zou overlijden aan obesitas.

De dag ervoor (24 maart) bezocht een PPTV-verslaggever, Khun Natcha Norphong het huis van de eigenaar van de aap voor een reportage.  Khun Natcha wilde zich in eerste instantie niet door de aap laten aanraken. Nadat de eigenaar haar had gerustgesteld dat het veilig was om dichterbij de aap te komen, voelde ze zich meer op haar gemak.  Ze besloot om Godzilla te benaderen, voor het wilde dier was dit reden genoeg om zijn tanden in het vrouwenvlees te zetten. De beet sneed door tot op het bot, zo bleek later.

Nu maken artsen in het Paolo Hospital Phaholyothin, waar Natcha wordt behandeld, zich zorgen over haar toestand.  Ze melden dat haar aantal witte bloedcellen is gedaald tot 3.000 / ml van een normaal niveau van 4.500-10.000 / ml en dat ze haar bed moet houden.

Er is geen virus in haar bloed gevonden, maar dokters vermoeden dat Natcha mogelijk een botinfectie heeft opgelopen.  heeft de DNP gevraagd om de aap op virussen te controleren.  Er is geen bewijs dat Godzilla ooit is ingeënt.

Een dierenarts van DNP wees er ten overvloede op dat apen hondsdolheid en tetanus kunnen dragen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!