Thaise tiener die op alle mogelijke manieren voor zijn grootmoeder zorgt, krijgt steun van zijn medemens 

SUKOTHAI:- In deze noordelijk gelegen provincie kwamen er gulle burgers  bijeen om een ​​toegewijde Thaise tiener te steunen die zijn schoolopleiding stopzette om voor zijn zieke grootmoeder te zorgen.

De dagelijkse strijd van de 15-jarige Ae bestaat uit het ruim 14 kilometer blootsvoets lopen om recyclebare materialen te verzamelen en te verkopen om zijn grootmoeder en jongere broers en zussen te ondersteunen. Het gezin woont in een bescheiden huisje in een landelijk gebied, waar elektriciteit en stromend water ontbreken.

Na dat dit bericht op social media viraal gingen, stuurde landgenoten uit verschillende provincies een aanzienlijke hoeveelheid essentiële spullen naar Ae en zijn familie. Donaties omvatten kleding, schoenen, schoolbenodigdheden, rijst, gedroogd voedsel en andere dagelijkse benodigdheden. 

Ae sprak zijn oprechte dank uit aan de weldoeners:
“Ik ben dolblij en dankbaar voor iedereen die ons heeft geholpen. Dankzij uw vriendelijkheid kan ik weer naar school.”

Ae’s tante en grootmoeder gingen, zichtbaar geëmotioneerd, in op de talrijke beschuldigingen die tegen hen waren geuit. Ze werden beschuldigd van het verkopen van gedoneerde spullen en het ontvangen van honderdduizenden baht aan hulp, maar ook van het feit dat ze niet werkten.

“Geen van deze beschuldigingen is waar. Alle gedoneerde spullen zijn nog bij ons. Iedereen is welkom om zelf te komen kijken. U kunt ook in ons bankboek kijken hoeveel geld er is gestort. We hebben nooit om donaties gevraagd.”

Ae’s grootmoeder legde verder uit dat eventuele fouten uit het verleden uitsluitend de daden van één familielid waren en niet het hele huishouden zouden mogen aantasten, zo stond in de Thaise krant “KhaoSod” te lezen.

“Als we de gedoneerde spullen hadden verkocht, wat zouden de kinderen dan eten? We werken wanneer we maar een baan kunnen vinden, en als er geen werk is, verzamelen we recyclebare materialen, plukken we groenten, verzamelen we honingraten of vissen we om te verkopen. Als één persoon een fout heeft gemaakt, betekent dat dan dat iedereen in huis schuldig is?”

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!