Thaise sekteleider in Noordoost-Thailand beweert alle ziekten te kunnen genezen met behulp van een aluminium kookpot 

BURIRAM:- Een sekteleider in de Isaanse Buriram beweert dat hij alle ziekten kan genezen door een aluminium kookpot over de hoofden van zijn patiënten te plaatsen. Ondanks de ogenschijnlijk absurde aard van de behandeling, hebben zowel Thaise als buitenlandse volgers op sociale media getuigenissen van succesvolle resultaten gedeeld.

Op de Facebook-pagina van de sekte staan ​​foto’s van de Thaise man, bekend als Ajarn Pu Trai, die de uitzonderlijke behandeling op zijn volgers uitvoert. In elke video worden de volgers achteraf geïnterviewd en beweren dat de behandeling hun ziekten heeft verbeterd of zelfs langdurige aandoeningen heeft genezen.

Op de foto is te zien hoe Ajarn Pu Trai de hoofden van zijn volgelingen bedekt met de pot, een bezwering oplepelt, lichtjes op de bodem van de pot tikt of blaast en deze vervolgens verwijdert.

Eén vrouw beweerde dat het ritueel haar zichtproblemen, slapeloosheid en voedselallergieën genas. Een andere Thaise vrouw zei dat het haar aambeien, chronische hoest, hoge bloeddruk en diabetes genas.

Een familielid van een bedlegerige oude man beweerde dat hij na het ritueel kon zitten en lopen, ook al was hij al meer dan vier maanden bedlegerig.

Screenshot

Een Taiwanese man die Thais sprak, beweerde dat hij een bril moest dragen tijdens het lezen, maar door de behandeling met de kookpot kon hij duidelijker zien. Hij zei dat zijn bril na de behandeling zelfs kapot was.

Naast het genezen van ziekten, beweerden veel volgelingen ook dat hun bedrijf succesvol werd nadat ze tot Ajarn Pu Trai en zijn amuletten hadden gebeden.

Channel 3 meldde dat het pand van Ajarn Pu Trai zich in de wijk Prakhon Chai van Buriram bevindt. Verslaggevers probeerden hem te interviewen, maar hij weigerde en zei dat hij er niet klaar voor was en behandelingen voor zijn volgelingen moest voorbereiden.

Khun Samniang, een 55-jarige Thaise vrouw die in de buurt van de gebouwen van de sekte woonde, vertelde de media dat de sekte twee jaar geleden werd opgericht, maar vorig jaar aan populariteit won. Zij en andere lokale bewoners zijn nooit behandeld door Ajarn Pu Trai, eraan toevoegend dat zijn volgelingen voornamelijk uit een andere provincies komen.

Olleke Bolleke in Buriram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!