Thaise regering waarschuwt voor overstromingen en zware regenval in 26 provincies, welke tot 25 mei aanhouden

BANGKOK:- Khun Karom Phonphonklang, woordvoerder van de Thaise regering, heeft laten weten dat de inwoners zeker tot 25 mei op hun hoede moeten zijn voor plotselinge overstromingen.

Volgens de afdeling rampenpreventie en mitigatie, afgekort het DDPM, zouden 26 provincies met een hoog risico, waaronder 11 in de noordelijke regio, 4 in de centrale regio en 11 in de zuidelijke regio, mogelijk door overstromingen getroffen kunnen worden.

Er zou zeer zware regen in sommige gebieden van het westelijke deel van de noordelijke en centrale regio’s gaan vallen, evenals aan de westkust van de zuidelijke regio.

Het publiek werd geadviseerd voorzichtig te zijn met zware tot zeer zware regenval en opgehoopte regen, die plotselinge overstromingen en afstroming zouden kunnen veroorzaken, vooral in uitlopers in de buurt van waterwegen en laaggelegen gebieden.

De wind en golven in de Andaman Zee en de Golf van Thailand zouden van 21 tot 26 mei sterker worden. In de bovenste Andamanse Zee zouden de golven twee tot drie meter hoog zijn en tijdens onweersbuien meer dan drie meter hoog.

In de lagere Andamanse Zee zouden de golven ongeveer twee meter hoog zijn en tijdens onweersbuien meer dan twee meter hoog. In de Golf van Thailand zouden de golven één meter hoog zijn, en offshore één tot twee meter hoog, met golven van meer dan twee meter bij onweersbuien.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!