Thaise regering roept buitenlanders op zich voor het Covid19 vaccin te laten registeren, helaas vaak te vergeefs

~VAN BOE NOCH BA WETEN~
(Van niets weten)

BANGKOK:- De regering heeft opnieuw een beroep gedaan op alle buitenlanders die in het koninkrijk wonen om zich deze maand voor de Covid19 vaccinatie te registeren. Khun Natapanu Nopakun, de plv. woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, bevestigde dat buitenlanders contact moeten opnemen met de desbetreffende instantie om zich in te schrijven voor de vaccinatie.  Arbeidsmigranten uit de buurlanden worden opgevangen door de Sociale Zekerheidsdienst.  

Echtgenoten van Thaise staatsburgers, gepensioneerden, investeerders en alle andere buitenlandse staatsburgers wordt verzocht contact op te nemen met hun ziekenhuis met hun gezondheidsdossier of zich te registreren bij de aangewezen vaccinatiecentra ter plaatse.  

Maar het verzoek helpt niet of nauwelijks, zo is gebleken, De Thaiger” meldt dat talloze buitenlanders tevergeefs hebben geprobeerd zich in te schrijven of een afspraak te maken voor de vaccinatie.  De registratie-apps werken niet, ze kunnen zich niet registreren, of ze kregen bij de vaccinatiecentra te horen dat ze niet konden deelnemen aan de vaccinatiecampagne.  Blijkbaar vaccineert momenteel alleen Phuket buitenlanders die op het vakantie-eiland werken en een werkvergunning kunnen tonen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!