Thaise politieagenten ‘kopen nog steeds topposities’, sommige functies gaan voor 10 miljoen baht van de hand

~DE HELE WERELD DRAAIT OM DE DUIT EN DE FLUIT~
(Veel dingen hebben met geld en sex te maken)

BANGKOK:- Bij de Koninklijke Thais politie, bekend als het RTP is het kopen van functie al decennia lang een gangbare praktijk.  Volgens een artikel van de “Bangkok Post” staan ​​functies als die van een politiecommissaris hoog aangeschreven.  

Onlangs werden de vermeende onregelmatigheden bij de functietoewijzing van politieagenten aan de orde gesteld door het parlementslid van Move Forward (MFP), Rangsiman Rome, tijdens het debat over wantrouwen van het Parlement.  

De politicus van de oppositie noemde al lang bestaande problemen binnen de politie, waaronder corruptie en post-aankoop, en bepaalde gunsten door middel van “tua chang”, “olifantentickets” alsook degenen die in aanmerking komen voor promotie Rangsiman en beschuldigde premier Prayut Chan-o-cha, die de politiecommissie leidt welke toezicht houdt op de politie, van het toestaan ​​van dergelijke onregelmatigheden onder zijn toezicht, verwijzend naar het zogenaamde ‘politieticket’ ‘- een privilege dat leidt tot hogere functies bij de politie.  

Het voorrecht houdt in dat afstand wordt gedaan van een aantal criteria die door de politiecommissie zijn vastgesteld, wat ertoe leidt dat promoties worden toegekend aan onterechte functionarissen.  Enkele dagen na afloop van het parlementaire debat gaf generaal Prayut toe dat er problemen waren bij de politie en dat hij die zou aanpakken.  

In de nasleep van de nieuwe golf van Covid-19-infecties die verband houden met illegale gokholen in de oostelijke provincies Rayong, Chonburi, Chanthaburi en Trat, werd de “functiehandel” ontdekt waarbij een exploitant van illegale gokholen betalingen deed aan politieagenten.  Na de invallen in gokholen werden verschillende ambtenaren overgeplaatst naar inactieve posten.  

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Thaise politieagenten ‘kopen nog steeds topposities’, sommige functies gaan voor 10 miljoen baht van de hand”

  1. vind ik niet raar, dit is steeds meer de werkelijkheid in deze wereld. Zo kopen vaccinfabrikanten ook overheden om om hun producten af te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!