Thaise overheid verbiedt de import van groene leguaan, deze reptielen horen niet thuis in Thailand 

BANGKOK:- Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu heeft een verbod op de import van groene leguanen aangekondigd, uit angst dat hun groeiende populatie het milieu en het ecosysteem zou schaden. 

Khun Athapol Charoenchansa,  directeur-generaal van het ministerie van nationale parken, natuur- en plantenbehoud, zei dat het verbod volgde op berichten dat een groot aantal groene leguanen werd waargenomen in natuurlijke habitats en openbare ruimtes in de provincie Lop Buri en elders. De reptielen zouden landbouwproducten van lokale bewoners opgeten en beschadigen.

De populatie groene leguanen is snel toegenomen, zei hij, wat gevolgen heeft voor het milieu en het ecosysteem. De gevonden leguanen waren van niet-inheemse soorten die niet inheems zijn in Thailand. Het is niet duidelijk waarom ze in de natuurlijke habitats werden aangetroffen, zo voegde hij eraan toe.

Khun Athapol zei dat de ministeriële aankondiging de invoer verbiedt van alle soorten leguanen in de Iguanidae-familie, die beschermd zijn krachtens de Conventie over de internationale handel in bedreigde diersoorten. 

Het verbod is bedoeld als een maatregel om de populatie reptielen onder controle te houden en is tot nader order van kracht, voegde hij eraan toe. Athapol zei dat tot nu toe 244 personen zich hebben gemeld bij het departement dat zij in het bezit zijn van 3.419 leguanen in de totale provincie, waarvan 982 in Chonburi.

Een leguaan met een Hollands tintje,

Hij zei dat er een onderzoek door het departement gaande is om de werkelijke populatie leguanen te achterhalen. Als de populatie groene leguanen onder controle kan worden gehouden, kan de import van de reptielen wellicht worden hervat, zo besloot de directeur van het ministerie van nationale parken.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!