Thaise man verdacht van het achteroverdrukken van miljoenen baht beweert dat het geld hen geschonken was

BANGKOK:- De vermeende verduisteraar van ongeveer 190 miljoen baht, bedoeld voor de renovatie van Wat Bowonniwet Vihara, heeft de beschuldigingen tegen hem ontkend en zegt dat het geld hem als een geschenk is gegeven, zo maakte luitenant-generaal Jirabhop Bhuridet van het Centraal Onderzoeksbureau gisteren bekend.

Khun Apirat Jayankura Na Ayudhya alias ”Foei”

De politie noemde de verdachte tijdens de persconferentie “Noei”, maar een politiebron zei dat zijn volledige naam Apirat Jayankura Na Ayudhya is.  Hij werd op 23 maart door de misdaadbestrijding in een condominium in Bangkok gearresteerd nadat de recherche was gewaarschuwd dat er geld verduisterd was dat bedoeld was om de renovatie van de tempel in het Phra Nakhon-district in Bangkok en zijn filialen te financieren.

De man staat bekend als een goede kennis van de overleden abt van Wat Bowonniwet Vihara, Somdet Phra Wannarat.

De verduistering gebeurde terwijl de gerespecteerde abt werd behandeld voor galblaaskanker in het Chulalongkorn-ziekenhuis.  Hij stierf op 15 maart.

Tijdens de arrestatie van de verdachte op 23 maart ontdekte de CSD een reeks luxe artikelen, waaronder auto’s van Bentley, Porsche, Volvo, BMW en Lexus, contant geld, bankrekeningen, merktassen en vergulde amuletten voor een totaalbedrag van meer dan 100 miljoen baht.  De spullen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Politieluitenant-generaal Jirabhop zei dat de fondsen voornamelijk bestemd waren voor renovatie- en bouwwerkzaamheden aan drie bijkantoortempels in de centrale en oostelijke regio’s.  Hij zei dat de verdachte ontkende het geld te hebben verduisterd en beweerde dat het hem als een “geschenk” was gegeven.

Volgens een bron onderzoekt de politie beschuldigingen dat de verdachte ook geld van in totaal ongeveer 90 miljoen baht heeft verduisterd uit twee tempels in Trat.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: komchadluek 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: komchadluek.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!