Thaise man sterft aan paddestoelvergiftiging in Noordoost-Thailand 

LOEI:- Een 45-jarige man uit het tambon Talad Khang in de Isaan werd het eerste dodelijke slachtoffer van dit jaar na het eten van giftige paddenstoelen. Eind mei verzamelde hij vijf paddenstoelen en grilde ze voor consumptie. Vervolgens werd hij ziek en werd hij opgenomen in het Phu Ruea-ziekenhuis voordat hij werd overgebracht naar het Loei-ziekenhuis, afgelopen maandag stierf.

Vorig jaar leden ook inwoners van Ban Khaw, het tambon Kok Sathon van de provincie Loei, aan paddestoelvergiftiging. Ze verzamelden paddenstoelen in de buurt van Phu Lom Lo, kookten ze en kregen vervolgens ernstige symptomen, waaronder buikpijn, misselijkheid en braken. Negen personen werden toen in het ziekenhuis opgenomen en één bezweek in het Loei-ziekenhuis aan acuut lever- en nierfalen.

Dr. Rassamikhae Chongtham, een internist bij het ziekenhuis van Loei, verklaarde dat de huidige weersomstandigheden bevorderlijk zijn voor de groei van wilde paddenstoelen, die zeer gewild zijn bij de lokale bevolking. Ze waarschuwde echter dat het foerageren naar wilde paddenstoelen tijdens het regenseizoen gevaarlijk zou kunnen zijn vanwege het risico van het consumeren van giftige soorten die op eetbare paddenstoelen lijken.

Het aantal patiënten dat behandeling zoekt voor paddenstoelvergiftiging in de provincie Loei neemt dagelijks toe, met negen gevallen gemeld uit omliggende districten, en de verwachting is dat dit aantal nog zal toenemen, zei dr. Rassamikhae.

Olleke Bolleke in de Isaan
Bron: ข้าวสด.ดอทคอม

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!