Thaise man in Phatthalung gearresteerd met karkassen van beschermde dieren in zijn bezit

~TUSSEN BEURS EN GEWETEN GEPLAATST ZIJN~
(Een financieel goede, maar misdadige, zaak doen)

PHATTHALUNG:- Een 32-jarige man is gearresteerd omdat hij naar verluidt karkassen van beschermde dieren bezat en vanuit zijn huis in de provincie Phatthalung verkocht.

De wildbescherming van het Phaya Suea Nationaal Park heeft in het afgelopen werken Khun Sitthichai (achternaam achtergehouden) gearresteerd.

De functionarissen hebben naar verluidt 31 dode beschermde dieren aangetroffen, waaronder grote argus, neushoornvogel, Aziatische goudkat, luipaard, nevelpanter, tijger, Aziatische zwarte beer, honingbeer en een Javaans schubdier. 

De autoriteiten vonden ook verschillende delen en karkassen van niet-beschermde dieren, zoals herten, olifanten, krokodillen en schildpadden. 

De park medewerkers onthulden dat ze de verdachte hadden opgespoord na de arrestatie van één van de jagers in de provincie Ratchaburi op 20 januari, die naar verluidt leven dieren aan Sitthichai verkocht die deze op zijn beurt online verkocht.

Khun Sitthichai werd beschuldigd van het bezitten en verkopen van karkassen van beschermde dieren onder de Wet behoud en bescherming van wilde dieren BE 2562, die een maximale straf van 15 jaar gevangenisstraf of een boete van 1,5 miljoen Baht of krijgt een straf van beide oplegt.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: prhotnews02
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Thaise man in Phatthalung gearresteerd met karkassen van beschermde dieren in zijn bezit”

  1. Dit is dieptriest.
    Voorlichting geven zou goed zijn ,zodat het niet meer gekocht wordt.
    Hier moet ook.meer aandacht worden besteed op social media.
    Spread the words.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!