Thaise man in Pattaya gearresteerd wegens vermeende verkoop van e-sigaretten

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Een Thaise man is in Pattaya gearresteerd omdat hij naar verluidt e-sigaretten en vapingsproducten heeft verkocht, nadat bezorgde burgers de politie van Banglamung hadden getipt.  De producten werden naar verluidt verkocht op de Naklua-markt, zo verklaarde het hoofd van Banglamung, Khun Phonchai Sangeiad

 “We bestrijden elektronische sigaretten in het gebied in het algemeen als onderdeel van een nationale inspanning om de gezondheid van onze inwoners te beschermen.  We hadden een tip van een bezorgde burger gekregen dat vapenproducten werden verkocht op de Mueang Jamlong-markt in Naklua en zijn er onmiddellijk op af gegaan”.

 “We hebben een undercover-onderzoek uitgevoerd om  vaping-apparaten en vloeistoffen in de winkel te kopen voordat we de verdachte arresteerden nadat bevestigd was dat hij de producten illegaal verkocht. ”

De 45-jarige Sarayut Mayotha, de eigenaar van de winkel werd gearresteerd.  Hij gaf toe dat hij de eigenaar was.  De politie nam vervolgens zes elektronische sigaretten en 33 flessen vloeistof in beslag.

 “De verdachte is naar het politiebureau van Banglamung gebracht om te worden beschuldigd van overtredingen van de consumentenbeschermingswet voor de verkoop van vaping- en vaping-apparaten. ”

Thailand heeft één van de strengste wetten op het gebied van e-sigaretten  ter wereld, vele organisaties proberen tevergeefs dergelijke wetten ongedaan te maken, omdat ambtenaren zeggen dat ze van kracht zijn om ‘de gezondheid van de burgers te beschermen’.  

Aan de andere kant zeggen critici dat dit te wijten is aan een gebrek aan vermogen om exportbelastingen op e-sigaretproducten naar behoren te controleren, en aan traditionele sigarettenfabrikanten die zich tegen dergelijke wetten verzetten.  Sigarettenbedrijven zeggen dat als e-sigaretten worden toegestaan, dit een negatief effect zou hebben op hun inkomsten.

Volgens kanker.org klinkt de damp van e-sigaretten misschien onschadelijk, maar de aerosol die uit een e-sigaret komt, is geen waterdamp en kan wel degelijk schadelijk zijn.  De uitstoot van een e-sigaret kan nicotine en andere verslavende stoffen bevatten en mogelijk longaandoeningen, hartaandoeningen en kanker veroorzaken.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News/Cancer.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!