Thaise man in Bangkok gearresteerd voor het online bedreigen van de premier van Thailand

BANGKOK:- Het onderzoeksbureau cybercriminaliteit, afgekort het CCIB, heeft een 29-jarige man aangehouden omdat hij online bedreigende berichten tegen de Thaise premier had geplaatst. De verdachte gaf zijn schuld toe en noemde zijn teleurstelling over de Thaise politiek als reden voor zijn geuite frustraties. Hij werd vandaag om 6.30 uur gearresteerd na een huiszoekingsbevel dat de vorige dag was goedgekeurd.

Op 5 november ontdekte het Anti Online Scam Operation Center (AOC) van de CCIB een Twitter-gebruiker die lasterlijke en bedreigende berichten plaatste tegen de Thaise premier Srettha Thavisin. De berichten bevatten een afbeelding van de premier.

“Dood deze klootzak en Thailand zal beter zijn. Wie deze klootzak doodt, zal ik 10.000 baht betalen”.

De politie identificeerde de dader als een 29-jarige man genaamd Kritsada (achternaam verborgen).

Bij aankomst in Kritsada’s woning in het district Jomthong, Bangkok, presenteerde de politie het huiszoekingsbevel. Kritsada werkte onmiddellijk mee aan het politieonderzoek. Hij betuigde spijt voor zijn daden en stemde ermee in om naar het politiebureau te gaan om de aanklachten tegen hem te erkennen. Kritsada gaf toe dat zijn daden voortkwamen uit zijn teleurstelling over de politieke partij die hij steunde.

Khun Kritsada legde verder uit dat zijn frustratie groeide nadat hij de discrepanties had opgemerkt tussen beloften vóór de verkiezingen en acties na de verkiezingen door de partij. Hij uitte ook zijn woede over de verschillende acties van de partij. Na zijn berichten werd Kritsada bedreigd en werd zijn persoonlijke geschiedenis bij het publiek bekend. Hij verontschuldigde zich publiekelijk en beloofde alle activiteiten stop te zetten, zo meldde het Thaise KhaoSod.

Kritsada gaf zijn wandaden toe en betuigde spijt voor zijn ongepaste bedoelingen, gedreven door zijn emoties en gebrek aan controle. Hij beloofde zijn gedrag te verbeteren, zorgvuldiger na te denken en zijn betrokkenheid te beperken tot het lezen van nieuws zonder enige mening te uiten.

De politie nam Kritsada op voor verder ondervraging en klaagde hem aan op grond van sectie 392 van het Wetboek van Strafrecht, omdat hij door middel van bedreigingen angst of alarm bij anderen had veroorzaakt. De zaak zal volgens de wet worden afgehandeld.

Olleke Bolleke in Bangkok 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!