Thaise luchtmacht krijgt toestemming om met een Airbus 340-500, zes vluchten uit te voeren om Thaise mensen uit Israël op te halen 

BANGKOK:- De evacuatie van Thaise staatsburgers uit Israël gaat voorspoedig, zeker nadat de Royal Thai Air Force (RTAF) toestemming heeft gekregen om over tien landen te vliegen op weg naar Israël. De eerste Airbus 340-500 van de RTAF vertrok vanochtend (zondag) kort na middernacht uit Bangkok.

Het vliegtuig zal maandagochtend rond 04.40 uur op het militaire deel van Don Mueang Airport met 137 evacués aan boord terugkomen.

Volgens de RTAF zijn de tien landen die overvluchten hebben goedgekeurd Laos, China, Kazachstan, Oezbekistan, Turkmenistan, Azerbeidzjan, Armenië, Turkije, Cyrus en Israël.

Ruim 7.000 van de ongeveer 30.000 Thais die in Israël werken, veelal in de landbouw, hebben een terugvlucht aangevraagd.

Een geïnformeerde RTAF-bron zei dat het Thai Airways International had benaderd om piloten te vinden die bij de RTAF hebben gediend en ervaring hadden met het vliegen met de Airbus 340 om te helpen met het evacuatieplan, aangezien de RTAF niet genoeg piloten voorhanden had die ingezet kunnen worden voor de lange vlucht.

De Thaise ambassade in Tel Aviv heeft in de Israëlische hoofdstad een hotel ingericht als tijdelijk onderkomen voor de geëvacueerde Thais.

Ondertussen werd vandaag (zondag) voor zonsopgang een derde groep van 90 Thais, waaronder 88 mannen en twee vrouwen, vanuit Dubai naar Thailand teruggevlogen. De Fly Dubai-vlucht landde rond 05.40 uur op de luchthaven U-Tapao in de provincie Chon Buri.

Onder de aankomsten bevonden zich drie gewonde Thais die, nadat ze eerste hulp hadden gekregen, met de bus naar een hotel in de wijk Wang Thong Lang in Bangkok werden gebracht, waar hun families op hen wachtten.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!