Thaise industriegroep (FTI)  waarschuwt voor gevolgen grote loonsverhogingen

BANGKOK:- Forse loonsverhogingen die door de winnaars van de Thaise verkiezingen zijn beloofd, zouden bedrijven, banen en het concurrentievermogen schaden, aldus een industriegroep op dinsdag, nadat het industriële sentiment vorige maand was gedaald.

De partijen Move Forward en Pheu Thai, die maandag overeenkwamen om een ​​regeringscoalitie te vormen na het verslaan van hun door het leger gesteunde rivalen, beloofden beiden een aanzienlijke verhoging van het minimumloon.

De Move Forward partij heeft toegezegd het dagelijkse minimumloon te verhogen tot 450 baht van het huidige gemiddelde van 337 baht met jaarlijkse aanpassingen, terwijl Pheu Thai heeft toegezegd het tegen 2027 te verhogen tot 600 baht. 

De FTI zei dat hoewel het niets tegen hogere lonen heeft, de regering ze moet vaststellen op basis van vaardigheden en productiviteit. “Dat is onze grootste zorg. Elke keer dat de lonen stijgen, daalt het concurrentievermogen van Thailand en dalen de directe buitenlandse investeringen’, zei vice-voorzitter van de FTI, Khun Montri Mahaplerkpong, op een persconferentie, verwijzend naar directe buitenlandse investeringen.

Khun Wiwat Hemmondharop, een andere vice-voorzitter van de FTI, zei dat het land gemiddelde lonen moet invoeren, geen minimumlonen, om het voor bedrijven gemakkelijker te maken zich aan te passen. “Als de lonen veel stijgen, zullen kleine bedrijven het eerst sterven”, zei hij. “Een snelle, grote stijging van de lonen zonder rekening te houden met de structuur van het bedrijf zal ertoe leiden dat mensen hun baan verliezen.

De vereniging zei dat er snel een nieuwe regering moet worden gevormd om de economische uitdagingen aan te pakken, aangezien de wereldwijde groei is vertraagd. De FTI Industrial Sentiment Index daalde van 97,8 in maart naar 95,0 in april voor het eerst in vier maanden, als gevolg van de zwakke wereldwijde vraag, hogere productiekosten en valutaschommelingen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thaise Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!