Thaise familie zoekt toevlucht bij een bushalte in Nonthaburi uit angst voor een woekeraar

NONTHABURI:- Een gezin in de provincie Nonthaburi zocht onderdak bij een bushalte nadat ze hun huis waren ontvlucht vanwege bedreigingen van een woekeraar die dagelijkse rentebetalingen eiste. Het incident vond gisteren om 20.00 uur plaats, toen de familie, die niet over de financiële middelen beschikte om aan de exorbitante rente-eisen te voldoen en vreesde voor hun veiligheid.

Khun Nontranut Promjan, de voorzitter van de Nonthaburi-taskforce, bezocht de locatie nadat hij een tip had gekregen van een bezorgde burger over een gezin dat slapend bij een bushalte aan de Rattanathibet Road, in het tambon Bang Kraso was gezien.

Bij aankomst ontdekte hij een 49-jarige man samen met zijn 40-jarige vrouw en hun 12-jarige zoon, een leerling van de zesde klas, die hun toevlucht zochten achter een bushalte.

De man onthulde dat hij en zijn vrouw drie maanden eerder elk 5.000 baht, in totaal 15.000 baht, hadden geleend van een illegale geldschieter. Ze waren verplicht om iedere dag 300 baht aan rente te betalen.

Dit type rente, ook wel variabele rente genoemd, vermindert de verschuldigde hoofdsom niet. Ondanks het consequent betalen van de rente, kon de familie de betaling onder geen beding het bedrag van 300 baht (€ 7,70)  voldoen.

De telefonische dreigementen van de woekeraar waren zodanig, dat de familie “het in de broek deed” en uit angst besloot het huis te verlaten.

Na de ontdekking begeleidde Nontranut het gezin naar het politiebureau van Rattanathibet, waar de echtgenoot een klacht indiende tegen de woekeraar wegens intimidatie en bedreiging.

De politie verzekerde hen van hun veiligheid en begeleidde het gezin terug naar hun gehuurde accommodatie, waarbij politie hen beloofde voor hun veiligheid te zorgen.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Khaosod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!