Thaise familie in Noordoost Thailand probeert ogen en nieren te verkopen om huis en boerderij te redden

UBON RATCHATHANI:- Nadat een man en zijn familie in Ubon Ratchathani zich garant hebben gesteld voor de aankoop van een tractor voor het leven van een vriend die in gebreke blijft, proberen ze hun ogen en nieren te verkopen om zijn huis en boerderij te redden.  

De man loopt momenteel met zijn vrouw en 2 zonen ruim 100 kilometer in de regen van hun huis naar de provinciehoofdstad waar premier Prayut Chan-o-cha vandaag een bezoek zal brengen om te pleiten voor hulp.

De familie had 2 banners voor hun huis geplaatst met de aanbieding van hun ogen en nieren, of andere organen, ze zouden van alle 4 familieleden te koop zijn, als het de 860.725 baht zou opbrengen die nodig was om hun huis en hun 9 rai landbouwgrond te redden.

Nadat dat zich geen kopers melden, namen ze de borden en begonnen ze in de regen naar de provinciehoofdstad te lopen.  Ze zijn tijdens hun wandeling begroet door bewoners langs de weg die van hun verhaal hoorden en naar buiten kwamen om steun te bieden.

Het hartverscheurende verhaal begon in 2014 toen de 48-jarige man, die werkt als radio-dj en bij de lokale overheid voor de bestuursorganisatie van Jead Tambon in het district Khemarat, ermee instemde om mede te tekenen voor de aankoop van een tractor voor 860.000 baht voor de vrouw van zijn vriend.  Zijn vriend is een plaatselijke politieagent op het politiebureau van Na Tan, die hij al sinds zijn jeugd kent, met een vaste baan, dus hij stemde ermee in te tekenen.

Maar kort daarna bleven de betalingen achter en in 2016 had het gezin een bevel gekregen als tweede beklaagde in een verstekzaak te verschijnen. Zijn vriend beloofde dat de hele zaak onder controle was en dat er werd bemiddeld, maar toen de rechtbank beval dat de tractor samen met de afschrijvingskosten moest worden teruggestuurd, gaf de vrouw hem niet terug.

Vorig jaar deelde de Juridische Uitvoeringsafdeling de familie mee dat hun land en huis in beslag werden genomen en geveild, maar het slaagde er niet in een koper aan te trekken op 2 veilingen, hoewel het morgen, 16 oktober, opnieuw wordt geveild.

Wanhopig en zonder ideeën, bedacht de paniekerige familie het plan om geld in te zamelen om de 860.000 schuld te betalen en hun huis en boerderij te redden door hun organen te verkopen.  Nu lopen ze de 100 kilometer met hun bord om het bewustzijn te vergroten en hopen op een ontmoeting met premier Prayut om direct om hulp te vragen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: สำนักข่าวธรรมาภิบาลโพสต์ 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!