Thaise autoriteiten hielden een seminar over het bouwen van een haven voor grote cruiseschepen in Pattaya

PATTAYA:- De Thaise autoriteiten hebben een tweede seminar over de voorgestelde bouw van de eerste grootschalige cruiseschiphaven in Pattaya gehouden. Het seminar werd gehouden op 17 augustus 2023 in het Hard Rock Hotel in Pattaya en werd voorgezeten door de khun Pisit Sirisawasdinkul, het districtshoofd van Banglamung.

De haven is gepland aan de Bali Hai Pier, een geschikte plek voor grote cruiseschepen. De haven krijgt ook een passagiersterminal en andere ondersteunende infrastructuur en voorzieningen.

Khun Pisit verklaarde dat de aanleg van de haven deel uitmaakt van het plan van de Thaise regering om het cruisetoerisme in het land te stimuleren. Cruisetoerisme is de afgelopen jaren in Zuidoost-Azië enorm gegroeid en Thailand is goed gepositioneerd om op deze trend in te spelen, voegde hij eraan toe.

De bouw van de haven zal naar verwachting in 2026 beginnen en in 2029 voltooid zijn, met een capaciteit om tot 2 miljoen passagiers per jaar te verwerken en duizenden banen te creëren.

De bouw van de haven is een grote investering in de toeristenindustrie van Thailand en een teken van de toewijding van de regering om van Thailand een vooraanstaande bestemming voor cruisetoerisme te maken, aldus de heer Pisit.

Olleke Bolleke merkt echter bescheiden op dat deze huidige vergaderingen zich in een zeer vroege planningsfase bevinden en dat er nog veel meer vergaderingen, milieueffectbeoordelingen, vergunningsbeoordelingen, landmetingen en nog veel meer nodig zullen zijn voordat wordt overwogen om in 2026 met de bouw te beginnen.

In ander nieuws, maar veelzeggend in termen van plannen voor dit gebied, heeft Pattaya City geprobeerd een restaurant te slopen dat naar verluidt illegaal is gebouwd in het Bali Hai-gebied. De eigenaar ontkent dit echter en heeft gedreigd met een rechtszaak tegen de stad Pattaya aan te spannen als ze zijn land betreden en proberen zijn bedrijf te slopen.

The Waterfront condo, het roemruchte project gelegen aan de Bali Hai Pier is een grote doorn in het oog voor de gemeente Pattaya waarover regelmatig klachten worden ingediend, is ook verwikkeld in meer dan honderd rechtszaken, sommigen van hen beschuldigden de voormalige burgemeester van Pattaya en stadsambtenaren van corruptie en het illegaal toestemming geven voor de bouw van het appartement in een beschermd gebied. 

The Waterfront heeft een wettelijk bevel tot sloop van Thaise rechtbanken uitgereikt gekregen, maar vanwege de controverse over wie de sloop zou betalen en de lopende rechtszaken, blijven de ruïnes van het condo-project het condominium voorlopig achtervolgen.

Tot slot, ondanks aanhoudende geruchten over het lot van Walking Street als er een cruiseterminal wordt gebouwd, hebben stadsleiders en degenen die het project voor de cruiseschipterminal plannen voortdurend verklaard dat er geen plannen zouden zijn om het wereldberoemde gebied te slopen of het nachtleven te schaden.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: PRpattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!