Thaise atleten hebben tijdens de Paralympische Spelen hun uiterste best gedaan en miljoenen baht verdiend

PATTAYA:- De Thaise Paralympische atleten ontvangen naar verwachting ten minste 135 miljoen baht aan geldprijzen voor hun medaillewinnende prestaties op de Paralympische Spelen van Parijs in 2024.

Het Nationaal Sportontwikkelingsfonds heeft onlangs de uitbetalingen aangekondigd, waaronder 43,2 miljoen baht voor zes gouden medailles, 52,8 miljoen baht voor 11 zilveren en 39 miljoen baht voor 13 bronzen.

De atleten van het land behaalden maar liefst 30 medailles, waarmee Thailand op de 21e plaats in het algemeen klassement staat. De Thaise rolstoelschermster Saysunee Jana, die drie gouden en één bronzen medaille won, ontvangt 24,6 miljoen baht voor haar prestaties in de categorieën floret, sabel en degen.

De prestatie is Thailands beste prestatie in de geschiedenis van de Paralympische Spelen, waarmee ze de zes gouden, zilveren en bronzen medailles die ze wonnen op de Spelen van Rio in 2016 overtrof. China stond bovenaan de medaillespiegel, gevolgd door Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Premier Paetongtarn Shinawatra prees de atleten voor hun harde werk en toewijding, en sprak zijn trots uit over hun prestaties en optimisme voor de toekomst van de Thaise Paralympische sporten.