Thais Ministerie van gezondheid heeft de hoop uitgesproken dat de Covid19 crisis per 1 januari onder controle zal zijn

BANGKOK:- Het ministerie van Volksgezondheid meldde dat Thailand sinds februari meer dan 57,38 miljoen doses Covid19 vaccins heeft toegediend.  Hiervan waren 33,77 miljoen eerste prikken, 22 miljoen tweede prikken en 1,6 miljoen boostershots.

“Het doel is om het aantal eerste prikken tegen eind oktober te verhogen tot 43 miljoen en tweede prikken tot 26 miljoen, of respectievelijk 61 procent en 37 procent van de bevolking”, zo maakte de secretaris van Volksgezondheid, dr. Kiattiphum Wongrajit bekend.

Tegen eind november willen we deze aantallen opvoeren tot 75 en 55 procent, en tot 85 en 70 procent tegen het einde van het jaar, wat de wereldwijde standaard is voor ontwikkelingslanden.

 “Als de vaccinatiegraad doorgaat zoals gepland, zal de Covid-19-situatie in Thailand tegen 1 januari sterk zijn verbeterd en zullen mensen hun dagelijkse activiteiten kunnen hervatten onder het nieuwe normaal”, voegde hij eraan toe.  

“Tegen medio 2022 zou de Covid-19-crisis in Thailand na meer dan twee jaar verspreiding grotendeels bedwongen moeten zijn.

“Nu meer bedrijven en openbare locaties mogen openen, moeten burgers de ziektebestrijdingsmaatregelen blijven volgen, anders kunnen de infectiepercentages weer stijgen”, waarschuwde hij. Dus als de mensen de Covid19 controlemaatregelen strikt in acht nemen, zoals ze deden tijdens de lockdown-periode, zullen we in de volgende maanden een geleidelijke daling van het dagelijkse aantal gevallen zien tot minder dan 10.000 en minder dan 5.000.”

Afzonderlijk zei Dr. Chawetsan Namwat, directeur van de afdeling spoedeisende ziekten en gezondheidsrisico’s van het Department of Disease Control, dat tot nu toe slechts 10 procent van de mensen die gratis antigeentestkits (ATK) hebben ontvangen, hun testresultaten hebben ingediend.

 “Gebruik de ATK, zelfs als het infectiepercentage in uw gemeenschap is gedaald, omdat mensen die besmet zijn met Covid-19 mogelijk asymptomatisch zijn en het virus mogelijk onbewust naar anderen verspreiden”, zei hij.  “De proactieve testcampagnes van het ministerie vinden meestal infectieclusters in drukke gebieden zoals markten en begrafenissen, waar de meeste deelnemers zeggen dat ze zich niet ziek voelen, maar later positief testen.

 “Bovendien hebben de ATK’s een vervaldatum en kunnen ze een onnauwkeurig resultaat opleveren als ze lange tijd niet worden gebruikt.  Daarom moet u de ATK gebruiken en het resultaat meteen indienen, “voegde hij eraan toe.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!