Thais krijgen voorrang op expats – geen plan om gratis Vaccins aan buitenlanders te geven

~ER IS GEEN PEIL OP TE TREKKEN~
(Niet meer weten wat men eraan heeft)

BANGKOK:- Thaise mensen zullen altijd voorrang krijgen voor COVID19 vaccins, zo liet het ministerie van Volksgezondheid gisteren weten en ontkende berichten dat sommige expats die in het koninkrijk wonen, zich ook zouden mogen registreren voor gratis vaccins.

Het ministerie verklaarde dat, hoewel de regering voor iedereen die hier woont, wilde zorgen, ze niet van plan was om gratis vaccins aan expats te geven, dit  vanwege de zeer beperkte vaccinvoorraden, dus Thaise mensen zouden de eersten zijn die het krijgen.

 “De vaccins zijn op dit moment alleen gereserveerd voor Thaise mensen die nu een hoog risiconiveau hebben of in de gebieden met ernstige uitbraken leven”, aldus woordvoerder Rungrueng Kitphati.  

“Zij, [de expats dus] moeten wachten op een duidelijk beleid van de overheid.

In de toekomst zal het land meer alternatieven bieden voor vaccins, zodat ze een kans kunnen maken om het te krijgen.  

“Maak U alsjeblieft geen zorgen”

“Er zal binnenkort een overschot aan vaccins zijn, dus het zal niet moeilijk zijn om ze te krijgen.”

Maandag maakten enkele expats op sociale media bekend dat ze zich met succes hadden aangemeld om het vaccin via de Mor Prom Line-applicatie te krijgen.

@joecummings schreef op Twitter dat hij had gereserveerd voor zijn vaccinatie in het McCormick Hospital in Chiang Mai in juni.

Het ministerie reageerde hier (te snel) op door te verklaren de regering plannen had om in juni en juli gratis prikken te geven aan buitenlanders van boven de 60 met onderliggende gezondheidsproblemen.

Tot dusver zijn 1,498 miljoen mensen in prioritaire groepen ingeënt, waaronder volksgezondheidsfunctionarissen, eerstelijnswerkers en mensen in risicovolle gebieden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: chiangmaione
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: chiangmaione.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!