Thailand’s immigratiedienst is deze week gedurende de feestdagen in het gehele land gesloten

THAILAND:- Op donderdag 28 juli en vrijdag 29 juli blijven immigratiekantoren in het hele land gesloten vanwege de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning.  Vrijdag is een verlenging van de vieringen voor een lang weekend dat de regering gebruikt om het binnenlands toerisme te stimuleren tijdens de Covid19 crisis.  

Maandag 25 juli is de laatst mogelijke datum om een ​​aanvraag in te dienen voor de zogenaamde 60-daagse Covid19 verblijfsverlenging, die in het leven is geroepen voor buitenlanders die niet naar hun thuisland konden terugkeren.  Eerdere aankondigingen kwamen vaak te laat, dus bij deze neem er notie van!

1 september is een belangrijke datum.  
Alle personen die een O/A-visum voor pensionering aanvragen bij Thaise ambassades, of een jaarlijkse verlenging aanvragen bij de Thaise immigratiedienst, hebben een algemene ziektekostenverzekering nodig van ten minste 100.000 dollar of meer dan 3 miljoen baht.  

De meeste Thaise ambassades hebben deze regel al geïmplementeerd, maar de Thaise immigratieautoriteiten gebruiken nog steeds de vorige formule van 400.000 baht (intramuraal) en 40.000 baht (poliklinisch).  In afwachting hiervan hebben veel O/​A-visumhouders het land al verlaten zonder toestemming voor terugkeer en hebben zij een visumvrij visum van 30 dagen of een toeristenvisum van 60 dagen gebruikt om om te zetten in een O-Retiree-visum, wat momenteel vrijgesteld van verzekeringsvereisten is vrijgesteld van de Thaise immigratiedienst.

Het 10-jarige LTR-visa (langdurig ingezetene visum) gaan ook in op 1 september, waarbij het inschrijfgeld wordt verlaagd van 100.000 baht naar 50.000 baht.  Ze bieden de rijkere medemens extraatjes zoals een digitale werkvergunning, vrijstelling van registratie van 90 dagen, belastingvoordelen en mogelijk het recht om onder strikte voorwaarden een appartement te bezitten.  Financiële vereisten voor voorafgaande goedkeuring variëren van categorie tot categorie, maar ze vereisen allemaal een bewijs van miljoenen dollars aan activa en het voornemen om in Thailand te investeren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Immigratiedienst Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!