Thailands grootste veldhospitaal is gisteren gesloten nadat de laatste Covid19 patiënt werd ontslagen

NONTHABURI:- Het grootste Covid19 veldhospitaal van Thailand heeft zijn deuren gesloten omdat het aantal ernstig zieke patiënten en nieuwe infecties blijft dalen.  Het ministerie van Volksgezondheid heeft gisteren het veldhospitaal van Busarakham gesloten.  De faciliteit bevond zich in het Impact tentoonstellings- en congrescentrum in de centrale provincie Nonthaburi.

Volgens een bericht in de Bangkok Post was het ziekenhuis op 14 mei geopend en heeft het sindsdien 20.436 Covid-19-patiënten uit de regio Groot-Bangkok behandeld.  

Dr. Kiatiphum Wongrajit sprak de aanwezigen toe tijdens de slotceremonie van gisteren en merkte op dat het slechts 7 dagen had geduurd om het “grootste en beste” veldhospitaal van het land op te zetten.  Maar een afname van nieuwe opnames, gevolgd door het ontslag van de laatste patiënt, betekende dat de tijd was gekomen om deze faciliteit te gaan sluiten.

“In juli werden maar liefst 200 patiënten per dag opgenomen vanwege de uitbraken van de Delta-variant van Covid19 virus. Het aantal opnames daalde geleidelijk in september, toen er 5 tot 6 nieuwe gevallen per dag waren.  De laatste patiënt werd op 20 september ontslagen.”

In zijn toespraak prees Kiatiphum ook alle gezondheidswerkers in Busarakham, die nu weer naar hun gebruikelijke werkplek gekeerd zijn. Het is duidelijk dat apparatuur en benodigdheden in het ziekenhuis zullen worden gedistribueerd naar andere voorzieningen in het hele land.

De faciliteit telde oorspronkelijk 1.000 bedden, maar breidde zich al snel uit tot 3.700 bedden, dit dankzij gulle bijdragen van de particuliere en civiele sector, evenals overheidsfinanciering.  Het veldhospitaal beschikte over intensive care- en semi-intensive care-afdelingen en de aanwezigheid ervan zorgde ervoor dat bedden in reguliere ziekenhuizen vrij konden worden gehouden voor ernstig zieke patiënten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling:  Olleke Bolleke in Centraal Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!