Thailand wilt volgende maand 50.000 bajesklanten vrijlaten na de omvangrijke Covid19 uitbraken

~HET IS KIEZEN OF DELEN~

(Een (vervelende) keus moeten maken)

THAILAND:- Nu duizenden gevangenen in verschillende Thaise gevangenissen besmet zijn met het Covid19 virus, wordt de druk op het al lang bestaande probleem van overvolle gevangenissen in het land alléén maar groter, zo vertelde de minister Somsak Thepsutin van Justitie, die liet weten dat er volgende maand ongeveer 50.000 gevangenen zullen worden vrijgelaten.

Tot dusver heeft het Department of Corrections 10.384 Covid19 infecties in de Thaise gevangenissen gemeld.  Na de uitbraken van vorige week in de Bangkok Remand Prison en Central Women’s Correctional Institution, met bijna 3.000 geïnfecteerde gevangenen, riepen mensenrechten organisaties op tot de vrijlating van gevangenen die zijn opgesloten op basis van kleine beschuldigingen of in afwachting van hun proces voor lichte of niet-gewelddadige misdrijven.

Minister Somsak zegt dat ongeveer 50.000 gevangenen die zijn opgesloten op beschuldiging van kleine drugs volgende maand zullen worden vrijgelaten en onder huisarrest zullen worden geplaatst met elektronische enkelbanden.

Het gevangeniswezen gaat deze week door met proactief testen en alle gevangenissen moeten wekelijks een rapport indienen waarin het aantal Covid19 infecties wordt geschetst, evenals het aantal degenen die zijn hersteld van een coronavirusinfectie.

De gevangenispopulaties in Thailand staan bekend als de dichtstbevolkte bajesen ter wereld.  Op een lijst van landen met de hoogste percentages gevangenispopulatie plaatst World Prison Brief Thailand op de negende plaats.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: file foto’s  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!