Thailand verlengt het betaald zwangerschapsverlof voor ambtenaren

BANGKOK:- Het kabinet heeft in principe maatregelen goedgekeurd om vrouwen in de ambtenarij te ondersteunen, zoals voorgesteld door het ministerie van Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid.

Het doel is om de vrouwelijke beroepsbevolking te beschermen, hun financiële positie te versterken en de rol van mannen bij het opvoeden van kinderen te vergroten.

De gisteren goedgekeurde maatregelen omvatten:

  • Ontwikkelingsfaciliteiten voor kinderen: er worden kinderdagverblijven of crèches ingericht voor kinderen tot drie jaar, waarbij de openings- en sluitingstijden worden aangepast op basis van de werkuren van de ouders.
  • Bevordering van vaderschapsverlof: nieuwe vaders krijgen vrijaf om voor hun pasgeborenen te zorgen.  Ze krijgen ook de mogelijkheid om hun 15-dagen vaderschapsverlof gebundeld op te nemen in plaats van in één keer.
  • Verlenging van betaald zwangerschapsverlof: Ambtenaren kunnen nu 98 dagen betaald zwangerschapsverlof opnemen – een stijging van acht dagen – en kunnen hun verlof met nog eens 90 dagen verlengen tegen de helft van het salaris.  In totaal kunnen vrouwen tot 188 dagen of ongeveer zes maanden vrij nemen als zwangerschapsverlof.

Voorheen kregen vrouwen slechts 90 dagen betaald zwangerschapsverlof en konden ze nog eens 60 dagen onbetaald opnemen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!