Thailand stuurt slagschepen naar de kelder om het onderwatertoerisme van Koh Tao aantrekkelijker te maken 

KOH TAO:- De koninklijke slagschepen Su Phairin en Han Hak Satru hebben zojuist hun laatste duik bij het eiland Koh Tao genomen om het voor duikers aantrekkelijker te maken om daar ook een duik te nemen.

Schout-bij-nacht Charasakiat Chaiphan, commandant van het 2e marinegebied, leidde het initiatief, allemaal onderdeel van het onderwaterleerparkproject, om de sprong te wagen naar onderwatertoerisme.

De twee buiten gebruik gestelde schepen vonden hun nieuwe thuis voor de pittoreske kust van Koh Tao, gelegen in de provincie Surat Thani. Dit gebeuren was het resultaat van een samenwerking tussen de Koninklijke Thaise Marine (RTN) en het Ministerie van Mariene en Kusthulpbronnen. Het heeft de belofte om te dienen als een boeiende duiklocatie en tegelijkertijd actief bij te dragen aan het behoud en de verjonging van mariene en kustecosystemen in de regio.

Het is opmerkelijk dat deze slagschepen niet de pioniers zijn in de overgang naar waterreservaten rond Koh Tao. In 2011 had de RTN genereus het gepensioneerde slagschip Sattakut aan het eiland geschonken. Dit schip vond zijn laatste ligplaats nabij de White Rock, aan de westelijke oever van Koh Tao, en vormde feitelijk de geboorte van het inaugurele Onderwater leerpark.

Sindsdien is deze plek uitgegroeid tot een vitale duikbestemming, vol met een gevarieerd aanbod aan zeeleven, met levendige koralen, sierlijke zeeanemonen, delicate zeewaaiers en raadselachtige zwarte koralen.

Met de nieuwste toevoeging van de schepen Su Phairin en Han Hak Satru wordt er geanticipeerd op een toestroom van zowel Thaise als internationale duikers, waardoor de lokale onderwatertoerisme-industrie naar nieuwe hoogten wordt gestuwd.

Khun Wichawut Jinto, de gouverneur van Surat Thani, zei welsprekend dat Koh Tao zelfs vóór deze laatste afzinking zijn positie als vooraanstaande toeristische bestemming al had veiliggesteld. Het behoort tot de top tien van duiklocaties wereldwijd en is een cruciaal onderwaterklaslokaal in Azië. De recente ontwikkelingen staan ​​klaar om de bekendheid ervan verder te verfraaien, nieuwe leefgebieden voor de zeebewoners te creëren en de aantrekkingskracht als knooppunt voor onderwatertoerisme te vergroten.

De slagschepen Su Phairin en Han Hak Satru, geïdentificeerd aan de hand van respectievelijk hun scheepsnummers 313 en 312, hadden ruim 47 jaar dapper de zeeën bevaren voordat ze gisteren aan hun laatste reis naar de oceaanbodem begonnen, zo las Olleke Bolleke in Sanook News.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Sanook News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!