Thailand streeft naar enorme inkomsten uit toerisme in 2024

BANGKOK:- De regering richt zich op de toeristische sector om dit jaar 3.5 biljoen baht te genereren, waarbij Thailand wordt gepromoot als bestemming voor het hele jaar door. In 2023 verwelkomde het land ruim 27 miljoen toeristen, aangevoerd door bezoekers uit Maleisië en China. Van januari tot december bereikten de toeristenaantallen 27.25 miljoen, in lijn met de overheidsdoelstellingen.

Maleisië, China, Zuid-Korea, India en Rusland leverden de grootste bijdrage aan deze cijfers. De overheid streeft ernaar de inkomsten uit toerisme te vergroten door zowel populaire als minder bekende locaties onder de aandacht te brengen.

Het inkomstendoel is verdeeld tussen binnenlands (1 biljoen baht) en internationaal (2.5 biljoen Baht) toerisme. De Tourism Authority of Thailand (TAT) en de Thaise Kamer van Koophandel promoten actief provincies als Phrae, Lampang en Nakhon Sawan vanwege hun onaangeboorde toeristische potentieel.

De TAT benadrukt de positieve impact van visumvrij beleid voor landen als Kazachstan, China en Rusland, met plannen om deze voordelen uit te breiden. Er is ook een discussie over de invoering van meervoudige visa.

Toeristenorganisaties roepen ook op tot verdere overheidssteun, waarbij ze het economische belang van het toerisme benadrukken, vooral in de toegangspoortregio’s zoals de provincie Nakhon Ratchasima, die bekend staat om zijn drie UNESCO-locaties.

Olleke Bolleke in Thailand

Eén gedachte over “Thailand streeft naar enorme inkomsten uit toerisme in 2024”

  1. Een gat in de begroting.

    Allerlei nutteloze regeltjes bedenken met covid verzekeringen, quarantaine etc.
    Nu zijn er mensen die andere keuzes gemaakt hebben.
    Die lok je niet meer met een gratis treinkaartje, kortingsbonnetje of visa verlenging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!