Thailand streeft ernaar de toeristenindustrie die hard is getroffen door een pandemie op te krikken

BANGKOK:- De Thaise toeristenindustrie probeert haar hele systeem te resetten door over te schakelen van massatoerisme naar high-end toerisme om de crisis te overleven.

Meer dan anderhalf jaar sinds de COVID-19-pandemie uitbrak, worstelt de Thaise toeristenindustrie nu om te overleven en probeert ze over te schakelen van massatoerisme naar het aantrekken van meer kwaliteitsbezoekers.

Het land ontving in 2019 zo’n 40 miljoen internationale bezoekers en in 2020 was dat nog maar 6,7 miljoen.

Voor 2021 voorspelde de TAT dat er zelfs in het beste geval slechts ongeveer 1-2 miljoen buitenlandse toeristen het land zullen bezoeken.  Sommigen waren van mening dat dit cijfer nog steeds als te optimistisch moest worden beschouwd, gezien de huidige vaccinatiegraad en het stijgende aantal dagelijkse gevallen in het land.

Het focussen op high-end toerisme is altijd een ambitieus doel geweest voor Thailand.  De autoriteiten zijn nu van mening dat Thailand de pandemie moet gebruiken als katalysator om de industrie te herzien, aangezien dit de enige manier is waarop de sector kan overleven en door de crisis kan navigeren.

“De regeringsstrategie voor een heropleving van het toerisme is om zich te richten op big spenders die op zoek zijn naar privacy en sociale afstand tijdens hun verblijf, vooral tijdens en na de COVID-19-wereld”, zo zei minister van Toerisme, khun Phiphat Ratchakitprakarn, eraan toevoegend dat “de sector zal proberen hoge  -eindreizigers, in plaats van een groot aantal bezoekers zoals waar we in het verleden op vertrouwden.”

Khun Phiphat zei dat kwaliteitsreizen ook zullen helpen bij het aanpakken van problemen die al vóór de pandemie bestonden, zoals overbevolking op stranden en tempels en andere milieueffecten.

Het is van vitaal belang dat Thailand zijn hele toerismesysteem reset, zei hij.

Verschillende experts en exploitanten uit de sector hebben ook geprobeerd om meer specifieke toeristische segmenten te promoten, zoals medisch en welzijn, sport en eten, of ultraluxe reizen.

Op 1 juli lanceerde het Thaise vakantie-eiland Phuket het “sandbox”-programma waardoor gevaccineerde buitenlandse toeristen uit landen met een laag en gemiddeld risico het eiland kunnen bezoeken zonder een quarantaine van twee weken te ondergaan.

Eerder deze maand werd het langverwachte uitbreidingsplan voor de Phuket-sandbox “7+7” goedgekeurd door het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA. Het programma verkort het verplichte verblijf in Phuket van 14 dagen tot zeven dagen voordat de bezoekers door mogen reizen naar andere aangewezen bestemmingen zoals Koh Samui, Koh Phi Phi en Krabi.

De Phuket-sandbox en andere proefprogramma’s zijn ontworpen als een langetermijnproject, dat zich opbouwt naar het hoogseizoen van december tot maart.  Veel van het toerisme afhankelijke plaatsen elders in de wereld zullen profiteren van de voltooiing van Thailand’s heropeningsprojecten.

Maar twee belangrijke factoren die het tempo van het herstel van het toerisme in Thailand zullen bepalen, zijn de effectiviteit van de uitrol van het vaccin in het land en het vermogen om de verspreiding van het virus onder controle te houden, met name de meer overdraagbare Delta-variant, aldus analisten.

Deze belangrijke factoren zijn cruciaal in het plan van Thailand om medio oktober volledig te heropenen voor gevaccineerde toeristen, wat in hoge mate het voortbestaan ​​van de horeca zal bepalen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!