Thailand staat voor de uitdaging om 75.000 professionele koks op te leiden

BANGKOK:- Het ‘One Village, One Thai Food Chief’-initiatief gaat in juni van start en zal naar verwachting in 2027 ongeveer 75.000 professionele koks voortbrengen.

De Minister van Wetenschappelijk Onderzoek en Innovatie voor het Hoger Onderwijs, Khun Supamas Isarabhakdi, onthulde details van het plan van het ministerie voor het project na een discussie op 12 april tussen Khun Chumpol Jangprai, voorzitter van de stuurgroep van de voedingsindustrie, leidinggevenden van het ministerie en functionarissen van culinaire instituten.

Khun Supamas zei dat het ministerie instructeurs van culinaire instituten zal leveren om restauranteurs te helpen kennis van de Thaise keuken te ontwikkelen.

Het initiatief is in lijn met het zachte machtsbeleid van de regering en richt zich op de voedselindustrie, die een prominente vorm van zachte macht is en een nieuwe inkomstenstroom naar het land zou kunnen brengen, zei ze.

Tijdens de eerste fase van het project zullen ongeveer 10.000 mensen deelnemen aan online en on-site trainingssessies. Het project heeft tot doel om tussen dit jaar en 2027 75.086 Thaise chef-koks voort te brengen, waarvan de helft de kennis zal gebruiken om de kost te verdienen en de economie te stimuleren, aldus de minister.

Ze voegde eraan toe dat steun van academici en innovatieonderzoekers belangrijk is om lokale wijsheid en identiteiten te helpen ontwikkelen. De knowhow kan ook helpen de economische waarde van lokaal erfgoed te vergroten, aldus de minister.

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!