Thailand slaat alarm over de droogte terwijl trucks worden ingezet om dorpen van water te voorzien

THAILAND:- De bezorgdheid over mogelijke ernstige droogte in Thailand neemt dit jaar extra toe nadat de afdeling landelijke wegen, het RRD, zijn landelijke kantoren heeft opgedragen waterdistributie voor plattelandsbewoners voor te bereiden.

De afdeling droeg ook provinciale kantoren op om wegen langs stuwmeren en irrigatiekanalen te controleren, uit vrees dat ze zouden kunnen verzakken als gevolg van de daling van het waterpeil.

De RRD kondigde voorts op haar website aan, dat provinciale en districtskantoren met provinciale besturen in het hele land zullen gaan samenwerken bij het inzetten van watertrucks om dorpelingen in droogtegebieden te bevoorraden.

Het droeg ook RRD-functionarissen op om alle landelijke wegen langs stuwmeren en irrigatiekanalen te controleren op scheuren en andere tekenen van verzakking veroorzaakt door dalende waterstanden.

Langs wegen met verzakkingsgevaar worden borden geplaatst om automobilisten te waarschuwen.

De afdeling gaf ook opdracht aan kantoren om stand-by te staan ​​om wegen onmiddellijk te repareren als ze worden getroffen door verzakkingen. Wegen die na verzakkingen zijn gerepareerd, moeten regelmatig worden gecontroleerd op verdere schade als gevolg van droogte, voegde het eraan toe.

Het meteorologisch instituut van Thailand waarschuwde vorige maand dat de droogte van dit jaar nog ernstiger zal zijn dan de droogtes van 2019 en 2020. De droogte wordt veroorzaakt door extreem hoge temperaturen in het hele land.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!