Thailand schaft 35 miljoen COVID19 vaccins van verschillende andere bedrijven aan

~IETS BIJ DE ROES KOPEN~
(Iets kopen in de staat zoals het is)

BANGKOK:- Thailand zal 35 miljoen extra COVID19 vaccins van andere 2 of 3 bedrijven kopen, bovenop de 65 miljoen van Sinovac en AstraZeneca, volgens een bericht op de Facebook van premier Prayut Chan-o-cha gisteren.

Het besluit om de extra doses te kopen, werd genomen tijdens een vergadering van de werkcommissie, belast met de aanschaf van COVID-19-vaccins.

De commissie wordt voorgezeten door de voormalige minister van Volksgezondheid, Dr. Piyasakol Sakolsatayadorn, en bestaat uit vertegenwoordigers van het Ministerie van Volksgezondheid, de Farmaceutische Overheidsorganisatie, de Voedsel- en Drugsadministratie en de Vereniging van particuliere ziekenhuizen.

Van de 35 miljoen aan te kopen vaccins, zei de premier dat de particuliere sector, geleid door de Board of Trade van Thailand, heeft aangeboden om de financiële last van de overheid te verlichten door de aankoop van tussen de 10 en 15 miljoen doses te financieren voor werknemers van particuliere bedrijven.

Hij zei ook dat ambtenaren de opdracht hebben gekregen om alle beschikbare vaccindoses te verdelen, zodat ze tegen het einde van dit jaar kunnen worden toegediend.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!