Thailand: officiële herlancering van de bestemming

GENT:- “Thailand knokt zich opnieuw op het voorplan van de Belgische en Europese reismarkt”. Dat viel afgelopen week te horen tijdens het herlanceringsevent van Tourism Authority of Thailand in de Handelsbeurs in Gent. Reisprofessionals konden er voor informatie uit de eerste hand terecht bij diverse standhouders, hoteliers en luchtvaartmaatschappij Emirates.

“De interesse voor het Thailand event in Gent was groot en dat verrast ons niet,” aldus Kris Van Den Broeck, Thx.agency en officieel vertegenwoordiger van TAT in België en Luxemburg.

“Thailand is één van de populairste verre bestemmingen voor de Belgische reismarkt en het land is nu ook echt open voor toeristen. Het was dus hoog tijd voor een officiële herlancering van de bestemming en het aanhalen van de banden tussen de Belgische en Thaise reisindustrie. Thailand heeft alles in handen om zich als bestemming opnieuw op de kaart te zetten. Een uitzonderlijke natuur, culturele hoogtepunten en een topinfrastructuur aan heel toegankelijke prijzen.”

Nu steeds meer drempels wegvallen wordt de bestemming automatisch populairder bij de internationale reiziger. “De Thailand Pass moet voorlopig nog altijd worden aangevraagd, maar de procedure is wel een stuk eenvoudiger geworden nu de pass wordt geautomatiseerd,” aldus Van Den Broeck.

Amazing Thailand New Chapters Roadshow Gent, enkele sfeerbeelden.

“De noodzakelijke onderdelen voor een Thailand Pass zijn een geldig paspoort, een vaccinatiebewijs en een reisverzekering met Covid-19-dekking.” Voorheen gebeurde er nog een manuele check van al deze onderdelen, maar nu alles automatisch verloopt verkrijg je de Thailand Pass en QR-code in een handomdraai. Niet-gevaccineerde reizigers dienen wel nog een negatieve PCR-test voor te leggen, tot maximum 72 uur voor vertrek afgenomen.”

Tijdens het Thailand event viel ook te horen dat TAT ondertussen lobbyt om ook de Thailand Pass binnen afzienbare tijd te kunnen afvoeren. “Ten opzichte van andere long haul bestemmingen komen de diverse versoepelingen in aanloop naar de zomer misschien net te laat, waardoor de vertaling ervan in stijgende bezoekersaantallen zich wellicht voornamelijk vanaf het najaar zal laten voelen.”

Ook de verdere opschaling van de frequenties van de diverse luchtvaartmaatschappijen blijft een must in de heropleving van de bestemming. “Meer frequenties zijn inderdaad een noodzaak. De vluchten die wel in de markt staan, worden op dit moment overigens vrij duur verkocht op basis van het yield management die de carriers hanteren. Willen we onze positie van tweede populairste long haul bestemming (na de VS) voor de Belgen opnieuw claimen, zal ook daar nog aan gewerkt moeten worden.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: travmagazine
Content: Bart Matthijs
Bron: travmagazine.be 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!