Thailand is van plan om het visumvrij verblijf van 45 dagen tot het einde van het jaar te verlengen

BANGKOK:- De toeristische autoriteit van Thailand zal voorstellen om de visumvrijstelling van 45 dagen bij aankomst te verlengen tot het einde van het jaar met als doel om het toerisme te stimuleren.

In september vorig jaar keurde het Thaise kabinet de tijdelijke verlenging van het visum bij aankomst en visumvrijstelling bij aankomst voor het hoogseizoen goed.

Tussen 1 oktober 2022 – 31 maart 2023 komen buitenlandse toeristen die in Thailand aankomen in aanmerking om als volgt in het koninkrijk te verblijven, afhankelijk van hun geboorteland.

De Visa on Arrival-verblijven worden verlengd van 15 dagen naar 30 dagen.  Paspoorthouders uit 19 landen komen in aanmerking voor deze Visa on Arrival.

Visumvrijstellingsverblijven voor paspoorthouders uit 64 landen die bilaterale overeenkomsten met Thailand hebben, worden verlengd van 30 dagen naar 45 dagen.

Thailand heeft zijn doelstelling van 10 miljoen toeristen in 2022 overtroffen en verwelkomt in totaal 11,5 miljoen, wat het TAT grotendeels toeschrijft aan het verlengde visum bij aankomst/visumvrijstellingsbeleid van Thailand.

Vorig jaar voorspelde de TAT dat een langer verblijf toeristen zou aansporen om gemiddeld vijf dagen langer in Thailand te blijven.  Als elke toerist 4000 – 5000 baht per dag uitgeeft, is dat een extra 20.000 baht die per toerist in de economie wordt gepompt voor elke reis naar Thailand.

Verlengde verblijven zijn van vitaal belang geweest voor het genereren van inkomsten uit toerisme, waardoor de toeristenindustrie in Thailand één van de snelst herstellende is in Zuidoost-Azië na de pandemie.  Maar er is nog een lange weg te gaan om volledig te herstellen.

Om deze reden heeft de TAT voorgesteld om het visum bij aankomst / visumvrijstelling bij aankomst te verlengen om hun doel van 25 miljoen buitenlandse aankomsten in Thailand in 2023 te helpen bereiken.

Langere verblijven in het koninkrijk zijn dit jaar vooral populair bij Russen, waarbij het aantal Russische aankomsten in Thailand tussen september en december verzevenvoudigd is.  Russen hebben de neiging om voor een langer verblijf in Thailand te kiezen om te ontsnappen aan de bittere Baltische winters thuis, wat mogelijk is gemaakt door de terugkeer van directe vluchtdiensten tussen de twee naties.

Nu China zijn grenzen heeft geopend, zal het lokken van Chinese toeristen – die ooit de statistieken van buitenlandse aankomsten domineerden – terug naar het koninkrijk worden gelokt, ook van vitaal belang voor de TAT om zijn doel te bereiken.

Het toegenomen toerisme zal echter niet worden gefaciliteerd tenzij luchtvaartmaatschappijen vluchten stimuleren.  De TAT is in gesprek met luchtvaartmaatschappijen om de vluchtfrequentie en routes naar Thailand te verhogen om ruimte te maken voor meer toeristen.

De TAT heeft onlangs onthuld dat het hoopt het aantal buitenlandse aankomsten tegen 2025 te verhogen tot 80 miljoen per jaar – dubbele cijfers vóór de pandemie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Eén gedachte over “Thailand is van plan om het visumvrij verblijf van 45 dagen tot het einde van het jaar te verlengen”

 1. Het is te hopen dat ze de 45 dagen visum nog een jaar extra doen .
  Zou erg veel rompslomp besparen.
  Mag ook 2 jaar.

  Maar wel optijd melden dat het door gaat.
  Dat maakt het zo onzeker,die regels in Thailand.

  We gaan het zien.

  Ik hoop dat de autoriteiten dit ook lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!