Thailand gaat veiligheidsmaatregelen voor dubbeldekkers invoeren om het risico op ongevallen te verminderen

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van landtransport gaat verschillende stappen ondernemen om de verkeersveiligheid van dubbeldekkerbussen te reguleren teneinde om het risico op ongevallen te verminderen.

Bij het laatste incident botste een dubbeldekkerbus van Srisiam Dernrod en geëxploiteerd door Transport Co Ltd tegen bomen langs de weg nr. 4 (Phetkasem) in zuidelijke richting tussen kilometerpaal 331-332 in het subdistrict Moo 7 Huay Yang. , district Thap Sakae, provincie Prachuap Khiri Khan op 5 december, waarbij 16 mensen het leven lieten en tientallen anderen gewond raakten.

Een van de belangrijkste stappen is om te eisen dat alle dubbeldekkers worden uitgerust met een snelheidsbegrenzer. Hiermee wordt voorkomen dat bussen de snelheidslimiet overschrijden, wat één van de belangrijkste oorzaken van ongevallen is.

Een andere belangrijke stap is om te eisen dat alle dubbeldekkerbussen minimaal elke zes maanden door een gekwalificeerde monteur worden geïnspecteerd. Dit draagt ​​ertoe bij dat de bussen in goede staat verkeren en veilig kunnen worden gebruikt.

Daarnaast overweegt het ministerie van Landtransport ook de meerdere maatregelen om busbedrijven te reguleren en te controleren om de openbare veiligheid te garanderen.

Deze maatregelen bestaan o.a. uit: het  installeren van GPS-trackingapparatuur, het verbieden in bepaalde gebieden, zoals bergachtige gebieden of gebieden met slechte wegomstandigheden te rijden, meer veiligheidsvoorzieningen integeren en een maximaal aantal passagiers te mogen vervoeren. 

Het ministerie van landvervoer zei te hopen dat deze maatregelen het aantal ongevallen met dubbeldekkers zouden helpen verminderen en deze veiliger zouden maken voor passagiers en andere automobilisten.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!