Thailand gaat snoeihard optreden tegen illegaal rundvlees

BANGKOK:- De Thaise regering heeft beloofd snel en hardhandig op te treden tegen rundvleessmokkelaars, aangezien jaarlijks meer dan 100.000 ton vlees illegaal naar Thailand wordt gebracht, zo maakte regeringswoordvoerder Chai Wacharonke bekend.

Khun Chai liet weten dat premier Srettha Thavisin alle relevante instanties, waaronder de douane en het ministerie van Veeontwikkeling, heeft opgedragen actie te ondernemen om de rundvleessmokkel te bestrijden. 

Hij drong er bij alle functionarissen op aan meer aandacht te besteden aan documenten met betrekking tot douane-inklaring en quarantaine, in een poging het vertrouwen in de Thaise vee-export te versterken.

Volgens de regeringswoordvoerder zal de premier intussen meer gesprekken voeren met zijn buitenlandse collega’s om te proberen de vleesexport te stimuleren en zo een hoger inkomen voor de boeren te genereren. 

Veel Thaise veehouders klagen over de lage verkoopprijs van rundvlees, die is gedaald van 100 baht per kg naar 70 baht per kg. De prijs van rundvlees op de detailhandelsmarkt schommelt echter rond de 300 baht per kilo. 

De regering dringt er bij de douane en provinciale veehouders op aan om geïmporteerde producten grondig te controleren. Hij zei dat smokkelaars vervalste documenten hadden gebruikt om illegale rundvlees tussen elektronische goederen bij grenscontroles te verstoppen.

Olleke Bolleke in Bangkok 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!