Thailand gaat door met het bestellen van Molnupiravir ondanks een duidelijke daling van de werkzaamheid van de pil

BANGKOK:- Thailand gaat door met de bestelling van 2 miljoen tabletten van de Covid-19 magische pil Molnupiravir, ondanks het nieuws dat Frankrijk de bestelling heeft geannuleerd vanwege teleurstellende testresultaten, zo vertelde Dr. Somsak Akksilp, directeur-generaal van de departement Medische Diensten.

Reuters meldde op 22 december dat Frankrijk zijn bestelling bij Merck heeft geannuleerd na teleurstellende onderzoeksgegevens en in plaats daarvan heeft gekozen voor een soortgelijk medicijn dat door Pfizer wordt geproduceerd.

Frankrijk is daarmee het eerste land dat publiekelijk aankondigt dat het van het medicijn niet afziet nadat Merck eind november gegevens had vrijgegeven die erop wezen dat het medicijn duidelijk minder effectief was dan eerder werd gedacht.  Klinische onderzoeken hebben aangetoond dat het medicijn het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen onder personen met een hoog risico met slechts 30 procent vermindert.

 Het Thaise ministerie van Volksgezondheid heeft een contract getekend met Merck om 50.000 kuren met de anti-Covid-pil Molnupiravir aan te schaffen.  De levering zal naar verwachting in januari landen.

“In het contract staat specifiek dat Thailand de bestelling kan heroverwegen op basis van de bestelling en het gebruik van het medicijn in andere landen”, zei Somsak.  “De laatste informatie laat zien dat het Verenigd Koninkrijk op 22 december zijn bestelling voor Molnupiravir verhoogde tot 1,75 miljoen cursussen, terwijl Japan op 24 december nog eens 1,6 miljoen cursussen bestelde.

“De situatie met betrekking tot het antivirale middel verandert voortdurend, terwijl de afdeling zich vooral gaat richten op de veiligheid van patiënten”, aldus Somsak.  “Merck & Co had aanvankelijk beweerd dat Molnupiravir meer dan 70 procent werkzaam is bij de behandeling van Covid-19-patiënten tijdens de middenfase van menselijke proeven.  De werkzaamheid in het laatste stadium is echter gedaald tot 30-40 procent, wat betekent dat het middel nog steeds werkt.”

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!