THAILAND | Blijf en slaaptoerisme is de nieuwe reistrend onder jonge reislustigen

PATTAYA:- Twee nieuwe toeristische trends, staycation en Sleep Tourism, veroveren de reiswereld stormenderhand, volgens een online reisplatform.

Staycation omvat korte uitstapjes naar nabijgelegen provincies, met de nadruk op het genieten van de voorzieningen van het hotel, zoals zwembaden, fietsen en spabehandelingen. Slaaptoerisme, aan de andere kant, gaat over reizen om te ontspannen en op te laden, waarbij prioriteit wordt gegeven aan slaap en ontspanning in een andere omgeving.

Khun Neeranuit Traijakvanich, voorzitter van Makalius Thailand Limited, de aanbieder van dit online reisplatform, onthult dat deze trends vooral populair zijn bij jongere reizigers die prioriteit geven aan gezondheid en welzijn.

“Deze groep zoekt hotels met uitgebreide faciliteiten, waarbij ze de voorkeur geven aan reizen in het laagseizoen voor een rustigere ervaring.

“Hotelexploitanten moeten hun diensten aanpassen om aan de behoeften van deze reizigers te voldoen, met de nadruk op kamers, activiteiten en eten en drinken.”

De kamer is de hoeksteen van deze nieuwe reistrends. Reizigers eisen schone ruimtes met voldoende verlichting, de juiste kamertemperatuur en beddengoed van hoge kwaliteit. Rustige en serene sferen zijn essentieel, en slimme IT-apparaten die de slaapkwaliteit verbeteren, zijn zeer gewild. 

Grote hotels moeten rekening houden met verschillende zones voor verschillende kamertypes, zoals familie- en privékamers. Middelgrote en grote kamers, vanaf 35 vierkante meter, en privézwembadvilla’s zijn bijzonder populair.

Activiteiten binnen het hotel zijn cruciaal voor deze ontspanningszoekers. 
Spierontspanningsmassages, yogalessen, geluidsgenezing, hydrotherapie, kajakken en boksen zijn zeer gewenst. Extra ervaringen, zoals toegang tot een bibliotheek, een filmzaal en kooklessen, vergroten ook de algehele aantrekkingskracht.

Voedsel- en drankdiensten zijn het derde kritieke element. Aangezien deze reizigers vaak in het hotel dineren, zijn gevarieerde eetopties nodig, van enkele gerechten tot buffetten. Verlengde roomservice-uren zijn geschikt voor gasten die de voorkeur geven aan in-room dineren. Onbeperkte beschikbaarheid van water en ijs, hoewel schijnbaar klein, heeft een grote invloed op de tevredenheid van de gasten en wordt zeer gewaardeerd, zo las uw nieuwsbeer op dit forum.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: Makalius Thailand Limited

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!